Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Meerdere F1-teams getipt om zich in het 'laten we Verstappen pakken feest' te mengen

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle verwacht dat de dominantie van Max Verstappen en Red Bull snel doorbroken zal worden. De focus van Red Bull op 2024 speelt daar in mee.

Op dit moment kan niemand in de Formule 1 ontkennen dat Red Bull en Max Verstappen keihard domineren. In acht van de tien races kwam de Nederlander als eerste over de finish, in de andere twee gevallen was dat teamgenoot Sergio Perez.

Kan iemand de dominante reeks stoppen? Menig F1-prominent hoopt het, waaronder ook Martin Brundle. "De hoofdrolspeler van de Formule 1 blijft Max Verstappen. Eerste in acht races en tweede in de andere twee...", zo begint hij in zijn column voor Sky Sports.

Teamgenoot Perez haalt nog niet het maximale uit zijn materiaal en we kunnen nu stellen dat als Max niet zo één was met zichzelf, de auto en zijn team, dat we een geweldig kampioenschap zouden hebben."

Perez levert dus nog geen concurrentie, maar Brundle ziet anderen wel dichterbij komen. "Verstappen haalde in Groot-Brittannië pole met slechts een kwart seconde voorsprong voor de vliegende McLarens. Hij moest er echt voor werken en ik twijfel er niet over dat iedereen steeds dichter bij Red Bull komt, dit doordat iedereen de auto verbetert terwijl Red Bull de 2023-updates minimaliseert en meer naar volgend jaar kijkt."

Wiliams en Alpine

Brundle maakt balend de balans op tussen de Red Bull-rijders. "Ik vind het niet fijn om dit te schrijven en ik kan Perez waarderen als persoon en als coureur, maar terwijl Max zes keer achter elkaar wint, wordt Sergio tweede, derde, vierde, tweemaal zesde en een keer zestiende, na vijf slechte kwalificaties."

"De Red Bull is dus geen auto waar je automatisch mee naar de zege rijdt. Dat moet het veld ook beseffen", zo concludeert de Britse oud-coureur, die een aantal teams aanwijst als toekomstige concurrenten van Verstappen en Red Bull. "Williams en Alpine kunnen maken een serieuze kans om het 'laten we Max pakken-feestje' bij te wonen en dan zal je zien hoe het kampioenschapsgevecht kan verlopen!"

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami