Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Meerdere Formule 1-teams pakken groots uit met upgrades in Groot-Brittannië

Tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone zullen veel F1-teams upgrades doorvoeren, mede doordat het circuit dichtbij hun thuisbases en fabrieken gelegen is. Welk team zal de meest efficiënte upgrade hebben?

Baku pitlane
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Groot Brittannië brengt een groot voordeel voor vele teams. Veel van de fabrieken van de teams zijn namelijk gelegen in het Verenigd Koninkrijk. Het geeft ze daarmee de optie om heel gemakkelijk upgrades mee te nemen naar Silverstone. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat meerdere teams van plan zijn groots uit te gaan pakken dit weekend.

Eén van de teams die op een "steenworp afstand" van het circuit ligt, is Alpine. De korte reistijd tussen hun thuisbasis in Enstone en het circuit is dan ook precies de reden dat ze juist nu de upgrades doorvoeren. "Als het circuit niet zo dichtbij lag, dan hadden we de auto waarschijnlijk niet geüpgraded. We hebben geluk dat het om de hoek is", vertelt teambaas Otmar Szafnauer aan Sky Sports.

Met Brixworth en Brackley in de buurt, zal ook Mercedes upgrades meenemen naar Silverstone. "Ons doel is om het gat te dichten met de twee top teams. Silverstone is in het verleden altijd goed geweest voor ons en we hebben wat verbeteringen klaarliggen. We doelen op een nieuwe stap voorwaarts."

Williams liet weten met een aanzienlijk upgradepakket te komen voor de auto van Alexander Albon. Daarmee zou de FW44 maar liefst een seconde sneller moeten zijn in de kwalificatie, zo kwam in de simulaties namelijk naar voren. Of dit ook de realiteit zal zijn zullen we op zaterdag zien.

Een ander Brits team met upgrades voor hun thuisrace is Aston Martin. De eerste grote upgrade werd doorgevoerd in Spanje, waardoor de groene bolide sindsdien verdacht veel lijkt op de RB18 van Red Bull. Het team laat weten de tweede grote upgrade van het seizoen in Silverstone door te voeren. Hoewel ze verwachten dat veel teams hun auto upgraden, hebben zse er veel vertrouwen in dat de AMR22 in Silverstone vooraan in het middenveld zal rijden.

Ferrari en Red Bull blijven de lat verleggen

Ook de twee titanenteams hebben niet stilgezeten en komen met aanpassingen voor Silverstone. Red Bull komt niet met een grote upgrade maar grijpt in om kleine zwaktes van de auto aan te passen. Het team van Max Verstappen zal naar verluidt met een nieuwe vloer komen die waarschijnlijk de basis zal vormen voor het aerodynamische concept van de Red Bull van 2023.

Hoewel de thuisbasis van Ferrari natuurlijk niet gelegen is in het Verenigd Koninkrijk, komt het Italiaanse team toch met upgrades voor het technische en snelle Silverstone. Het nieuwe onderdeel dat de coureurs van Ferrari gaan uitproberen is een lichtere achtervleugel. Ook de vloer en de diffuser van de F1-75 zullen aangepast worden.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team