Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Gaming

Mega-overname: ontwikkelaar F1 game opgeslokt voor ruim een miljard euro

Codemasters, de ontwikkelaar van het populaire Formule 1-spel, wordt overgenomen door Electronic Arts. Met de overname is een bedrag van ruim 1 miljard euro gemoeid.

F1 game 2020 Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Codemasters

Codemasters ontwikkelt al sinds 2009 het officiële Formule 1-spel. In december kwam naar buiten dat EA een deal had gesloten met Codemasters om het Britse bedrijf over te nemen. Er volgt waarschijnlijk aan het einde van het eerste kwartaal een handtekening onder de deal.

De overname heeft naar alle waarschijnlijkheid geen gevolgen voor de populaire F1 game, die vaak in de zomer uitkomt. Door de groeiende populariteit van esports, kende de game van Codemasters de afgelopen jaren ook een flinke groei.

"Wij geloven dat het samenbrengen van Codemasters en Electronic Arts een zeer aantrekkelijke kans biedt om verbazingwekkende en innovatieve nieuwe racegames te maken voor fans," aldus Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts in een persbericht.

"Onze industrie groeit, de racecategorie groeit, en samen zullen we gepositioneerd zijn om voorop te lopen in een nieuw tijdperk van race-entertainment."

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"