Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Mega tijdverlies voor gebroeders Coronel: “Ineens brak er een wiel af!”

Tim en Tom Coronel kregen de schrik van hun leven tijdens de tiende etappe van de Dakar Rally. Ineens brak er een wiel af, wat voor veel tijdsverlies zorgde. De broers leggen uit wat er gebeurde.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DPPI

Waar Tim en Tom Coronel redelijk ongeschonden door de afgelopen dagen kwamen, ging het tijdens de tiende etappe van de Dakar Rally flink mis. De broers verloren bijna vier uur door een afgebroken wiel. Tom vertelt telefonisch aan RacingNews365 dat het probleem uit de lucht kwam vallen.

"Jeetje, wat jammer", opent Tom. "Pech hoort er ook weer bij, denk ik. Het ging hartstikke goed. We reden in een mooi ritme en helemaal alleen. Er reed niemand voor of achter ons, want er zat tien minuten tussen ons en de volgende starter. We hadden mooi de vaart erin zitten en volgens mij zag ik ergens dat we op P25 lagen. Toen reden we op een lang recht stuk en ineens brak er linksvoor een wiel af!"

Tom snapt er niets van. "Ineens zei het wiel: 'pang!' Tim denkt dat er stuurkogel stuk was, ik denk dat er een kogel van de ophanging af brak. Het was iets in die richting. We hebben geen harde klappers gemaakt, maar uiteindelijk moesten we een goede twee uur op onderdelen wachten in de woestijn. Dat heeft ons wel heel veel tijd gekost, want we moesten eerst ook nog wat onderdelen repareren. We hadden alle onderdelen bij ons, behalve het ene 'hupje', die we normaal gesproken wel bij ons hebben."

"This was Dakar!"

Toch konden de broers hun weg wel vervolgen. "Het laatste stuk was heel moeilijk navigeren in het donker, maar het ging helemaal goed. We hebben de finish gehaald, alleen jammer van die drie uurtjes. Er zat een mooi tempo in. Het hoort erbij, want het ging eigenlijk ook té goed. We hebben nul problemen gehad. Ik had het helemaal naar mijn zin. Ook weer een beetje avontuur!", sluit Tom af.

Tim vat de dag vattend samen. "This was Dakar! Hij sloeg gewoon bij ons even toe. Jammer, jammer, jammer, maar aan de andere kant: als het zo is, dan is het zo. Dan moet je er het beste van maken en dat hebben we gedaan. Sportief gezien is het jammer, want we moeten de top twintig gedag zeggen. Maar als dit alles is, moet het maar zo zijn. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het ritje zelf was heerlijk. Ik durf te zeggen: we zijn binnen, dus happy."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Teambazen Hoe de verhoudingen tussen Wolff en Horner langzaam weer op scherp komen te staan