Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Megasalaris Leclerc bij Ferrari onthuld

Charles Leclerc zette deze week zijn krabbel onder een gloednieuw Ferrari-contract, waardoor hij in ieder geval tot en met 2026 verbonden is aan het Formule 1-team. Niet alleen plakte hij zo een aantal jaren extra vast aan zijn verblijf bij de Scuderia, maar ook op financieel vlak legt het hem geen windeieren.

Leclerc Abu Dhabi 5
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na maanden onderhandelen hebben F1-coureur Charles Leclerc en Ferrari eindelijk overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De Scuderia communiceert dat het gaat om een 'langdurig contract', zonder daarbij een eindjaar te noemen. De Monegask ligt in ieder geval tot en met 2026 vast bij de Scuderia, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Corriere della Sera, dat ook wist te achterhalen wat Leclerc de komende jaren gaat verdienen bij Ferrari.

In 2026 kan Leclerc door een clausule vroegtijdig en eenzijdig een beslissing maken over zijn toekomst bij het team uit Maranello. Als het team er dat jaar niet in slaagt om een competitieve bolide te bouwen, kan Leclerc ervoor kiezen om zijn contract te verscheuren. Mocht hij beslissen om verder te gaan bij Ferrari, zou dat automatisch betekenen dat hij in ieder geval tot en met 2028 aan de renstal verbonden zal blijven.

Ferrari tast diep in de buidel

Dat betekent in feite in dat Leclerc een vijfjarig Ferrari-contract heeft getekend dat per direct is ingegaan. Zijn aflopende contract, dat tot en met 2024 liep, is dus vroegtijdig opengebroken en opgewaardeerd. Daardoor zal Leclerc dit jaar in plaats van 24 miljoen dollar een bedrag van net boven de 30 miljoen dollar verdienen. Daarbovenop zouden nog enkele (miljoenen aan) bonussen kunnen komen.

In stappen zal het jaarsalaris van de vijfvoudig Grand Prix-winnaar bij Ferrari de komende jaren oplopen tot maar liefst 50 miljoen dollar. Dit bedrag tikt hij echter alleen aan als hij in 2028 nog altijd uitkomt voor het team. Leclerc heeft dus niet alleen megacontract afgesloten, maar tegelijkertijd heeft hij ook de macht gegrepen in Maranello.

De 26-jarige F1-coureur kan namelijk zelf beslissen of en wanneer hij Ferrari wil verlaten. Dat is iets wat waarschijnlijk niet lekker is gevallen in het kamp van teamgenoot Carlos Sainz. Ferrari lijkt de Spanjaard net als Leclerc aan boord te willen houden, maar voor Sainz ligt er zeker niet zo'n megacontract klaar.

Op deze manier laat Ferrari dus duidelijk zien dat Leclerc de komende jaren de kopman is bij Ferrari.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'