Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes achterhaalt software-fout die Hamilton de overwinning kostte

Mercedes heeft de software-fout ontdekt die Lewis Hamilton in Australië de overwinning kostte. Een bug zorgde voor incorrecte berekeningen, die uiteindelijk zorgde voor de miscalculatie waardoor Hamilton de zege verloor.

Het F1-team van Mercedes maakt voor het plannen van strategieën gebruik van een offline-rekentool. In die tool heeft Mercedes een bug gevonden, waardoor het programma verkeerde cijfers en berekeningen doorgaf. "Volgens onze rekentool had Sebastian Vettel zeker vijftien seconden nodig voor zijn pitstop, maar in werkelijk waren het er maar dertien. Dat verschil heeft ons de overwinning gekost. We dachten dat we veilig waren, maar iedereen heeft kunnen zien dat dat niet zo was", zo legt Mercedes-engineer Andrew Shovlin in een video uit.

Om een soortgelijk scenario in de toekomst te voorkomen, wil Mercedes bij de berekeningen meer marges in gaan bouwen. "We zullen meer rekening moeten houden met een extreem snelle inlap of een extreem snelle pitstop van de concurrent. Een misser zoals afgelopen weekend ligt nooit aan één aspect, dus we moeten op meerdere gebieden zorgen dat het niet weer gebeurt."

n3-ZQqU8m08

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"