© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes anticipeerde op tijdstraf en spoorde Hamilton aan

23 jul. 2018 13:18 René Oudman 0 reacties
Dat Lewis Hamilton na de Grand Prix van Duitsland ongestraft weg kwam verbaasde niet alleen de volgers van de Formule 1, maar ook het team van Mercedes zelf. De Britse coureur, die zich niet aan de regels omtrent het betreden van de pitstraat had gehouden, werd in de slotronden door zijn engineer aangespoord om stevig door te trappen.

Dit wordt duidelijk na bestudering van het radioverkeer. Engineer Peter Bonnington reageert op een vraag van Hamilton, waarin de latere winnaar oppert om rustiger te gaan rijden om het materiaal te sparen. "Gat vergroten Lewis, strat mode 8, je hebt alle energie nodig", klinkt het respons aan de pitmuur.

Hamilton heeft meteen door hoe de vlag op het schip staat en vraagt zich af of hij wellicht een tijdstraf aan de broek heeft. "Negatief, negatief", meldt Bonnington hem. Uiteindelijk houdt Hamilton in het scenario van een tijdstraf nét niet genoeg tijd over: hij komt vierenhalve seconde voor teammaat Valtteri Bottas over de eindstreep.

De angst van Mercedes blijkt na afloop niet gerechtvaardigd. Hamilton en het team komen weg met een reprimande, de uitslag blijft staan en Hamilton behoudt zijn overwinning. Met dank aan de uitvalbeurt van Sebastian Vettel heeft de Brit de leiding in het wereldkampioenschap weten te veroveren: waar hij eerst een achterstand van acht punten had, heeft hij nu een voorsprong van zeventien stuks.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen