Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-baas roept Britten op in de EU te blijven

Mercedes-baas Dieter Zetsche heeft in een open brief aan de Times het Britse volk opgeroepen trouw te blijven aan de EU en af te zien van de Brexit. Een Brexit kan zeer nadelig zijn voor Mercedes en haar Formule 1-team.

Hoewel Mercedes een Duits team is, is het hoofdkwartier gevestigd in het Engelse Brackley, met een aparte motorafdeling in Brixworth. Een Brexit kan het vrije verkeer van het team van en naar het Verenigd Koninkrijk danig beperken en daarom doet opperhoofd Dieter Zetsche een oproep aan het Britse volk.

Zonder de mogelijke nadelen voor Mercedes te willen benoemen, speelt Zetsche op het gemoed van de mensen: "Zonder Groot-Brittannië, dat grote land, zou Europa nu niet het vredige en welvarende continent zijn dat het nu is. Wij zijn jullie dankbaar voor de rol die jullie daar in hebben gespeeld en zijn dat nog niet vergeten." Zetsche sluit zijn open brief aan de Times af door te zeggen dat hij vanuit de grond van zijn hart hoopt dat de Britten Europa trouw willen blijven, maar ook als men dat niet doet, neemt hij hen niets persoonlijk kwalijk. "We respecteren hoe dan ook de beslissing van het volk, het is immers jullie besluit en niet dat van ons. Ook als jullie uit de EU stappen, blijven jullie vrienden houden in Duitsland en in heel Europa. Niets is bovendien onomkeerbaar, de deur zal altijd voor jullie open staan. Europa is jullie thuis." De Brexit staat gepland voor 29 maart aanstaande, maar is geheel zoals Zetsche al aangaf niet in beton gegoten. De Brexit kan worden uitgesteld of er kan door een politieke ommezwaai zelfs nog volledig van af worden gezien.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"