Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Mercedes-baas Toto Wolff volgde Formule 1 vroeger helemaal niet

Tijdens het Chinese Grand Prix-weekend was er veel te doen rondom het aantal verreden Formule 1-races: de wedstrijd in Sjanghai was namelijk de 1000ste uit de geschiedenis van de sport. Rijders en teambazen werden gevraagd naar bijzondere momenten uit het verleden en redenen waarom zij zelf besloten hun leven aan de F1 te wijden.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Waar velen met prachtige verhalen aan kwamen zetten, daar was Mercedes-teambaas Toto Wolff een stuk minder romantisch. De 47-jarige Oostenrijker erkende vroeger zelfs helemaal niet eens naar de Formule 1 te kijken.

"Bij mij is het allemaal wat minder romantisch", lachte Wolff in China. "Ik was vroeger geïnteresseerd in snelle wagens en heb mijn racelicentie gehaald, maar volgde de Formule 1 totaal niet - ondanks dat er waanzinnig goede Formule 1-coureurs uit mijn thuisland Oostenrijk afkomstig zijn. Op een of andere manier raakte ik bij de sport betrokken, vanwege haar financiële zijde."

Wolff verdiende zijn sporen in de zakenwereld dankzij investeringsbedrijven, waarmee hij zich in eerste instantie focuste op het internet en op technologische bedrijven. "De passie voor racewagens en de businesskant van de Formule 1 zorgden ervoor dat ik me aangetrokken voelde tot het wereldje, maar dat is pas een paar jaar geleden gebeurd."

In 2009 kocht Wolff aandelen in Williams om drie jaren later uitvoerend directeur van het team te worden. Vanaf 2013 maakt de Oostenrijker deel uit van Mercedes: vanwege zijn overstap naar het Duitse team verkocht Wolff zijn aandelen in Williams. Met Mercedes won Wolff tot dusver vijf rijders- en vijf constructeurstitels.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje