© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes-baas Wolff geniet van droomresultaat in Duitsland

22 jul. 18:15 René Oudman 2 reacties
Niemand binnen Mercedes had er op durven rekenen, maar aan het einde van de Duitse Grand Prix mocht men prijken met een dubbelzege. Waar Sebastian Vettel een zeker lijkende overwinning weggooide door van de baan te glijden, daar plaatsten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas geen wiel verkeerd op de Hockenheimring. Mercedes-teambaas Toto Wolff is vanzelfsprekend dolblij.

"Ook dit is autosport", zegt Wolff na afloop van de Duitse Grand Prix bij Sky Sports. "De race wordt verreden op zondag, niet op zaterdag. Waar we in de afgelopen races veel pech hebben gehad, konden we ditmaal eindelijk eens spreken van geluk. We hadden absoluut niet de snelste wagen en we moeten progressie boeken voor de volgende wedstrijden."

Nadat Vettel was verdwenen en de wedstrijd na een Safety Car-fase weer vrij werd gegeven, probeerde Bottas zijn teammaat Hamilton te passeren. De Fin kreeg vervolgens over de boardradio het bevel om achter zijn Mercedes-collega te blijven. "Het regende op dat moment nog en het gevecht tussen Lewis en Valtteri was erg intens. Met alle pech van de laatste wedstrijden in het achterhoofd wilden we het niet riskeren om nog een keer punten weg te smijten", verklaart Wolff.

Met de dubbelzege heeft Mercedes geweldige zaken gedaan. Hamilton is weer de leider in de stand om het rijderskampioenschap, het Duitse merk heeft tevens de leiding in het constructeurskampioenschap overgenomen van rivaal Ferrari.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen