Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Mercedes begint op nul in Formule 1 GP Spanje

Eén podiumplek, meer zat er voor Mercedes niet in dit seizoen. Teleurstellende resultaten moeten vanaf dit weekend verleden tijd zijn, zo hoopt men tenminste bij het team van Lewis Hamilton en George Russell. Met een flink vernieuwde wagen wil Mercedes in Spanje de weg omhoog inslaan.

Russell Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Australië reed Lewis Hamilton naar P2, achter winnaar Max Verstappen. Dat was tot nu toe het hoogtepunt bij Mercedes. Het team staat derde in de strijd om de constructeurstitel en is na Red Bull ook voorbijgestreefd door Aston Martin. Vorige week in Monaco werd er al gereden met veel nieuwe updates, alleen op het stratencircuit sorteerden die nog niet zoveel effect. Dit weekend moeten de echte verbeteringen gemerkt gaan worden. Zowel in prestatie van de wagen als in resultaten van de coureurs.

Op de traditionele persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend sprak George Russell hoopvolle woorden uit voor Mercedes-fans. "In Monaco hebben we niets geleerd met betrekking tot de nieuwe updates. Hier leggen we een nieuwe nullijn en van daaruit gaan we verder bouwen."

Verder bouwen

"We hebben veel veranderd sinds de testdagen in Bahrein. We leerden vrij snel in het seizoen dat de wagen niet was wat we ervan hoopten. Dit moet de nieuwe basis worden en van hieruit moeten we verder gaan bouwen", gaat Russell verder. "Ik denk dat je de komende vijf races een beter beeld krijgt van waar de auto werkelijk staat en de volgorde zal wat meer vastliggen."

Russell is echter voorzichtig met voorspellingen voor dit weekend. "We gaan niet alles beoordelen op basis van dit weekend. We weten dat we vorig jaar een echt competitief weekend hadden in Barcelona. Ik stond op het podium en Lewis reed ene sterke race na een lekke band", herinnert de Brit zich.

"We vertrokken hier en dachten dat al onze problemen waren opgelost. De volgende races leerden we dat dat niet het geval was. Dat is ook Formule 1. Ik weet zeker dat we waarschijnlijk een iets competitiever weekend zullen hebben hier in Barcelona. Maar dat betekent niet dat we per se helemaal terug zijn."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken