© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes bereikt unieke mijlpaal met poleposition GP Brazilië

11 nov. 2018 16:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton greep namens Mercedes de poleposition voor de Grand Prix van Brazilië. Voor Lewis Hamilton was het zijn 82ste, voor Mercedes de honderdste in de historie van het team.

Decennia geleden waren het Juan Manuel Fangio en Stirling Moss (eenmaal) die de eerste polepositions voor het Duitse merk bij elkaar wisten te rijden. Nadat Mercedes in 2010 terugkeerde als zelfstandige constructeur gaf Nico Rosberg daar in China 2012 een vervolg aan. Sindsdien reed de Duitser samen met Lewis Hamilton de polepositions in rap tempo bijeen en sinds vorig jaar deed ook Valtteri Bottas een bescheiden duit in het zakje.

De snelste kwalificatietijd van Michael Schumacher tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco in 2012 wordt in het lijstje niet meegenomen. Omdat hij een gridstraf kreeg voor een aanrijding met Bruno Senna een race eerder, werd de poleposition niet aan de Duitser toegekend.

Mercedes stond in het rijtje van teams met de meeste polepositions al op de vijfde plaats, maar de top vier komt al snel in zicht, zeker omdat Lotus niet in staat is die positie te verdedigen. Absolute lijstaanvoerder is Ferrari, met niet minder dan 219 polepositions.

Meeste aantal poleposition per team

# Team Aantal polepositions
1 Ferrari 219
2 McLaren 155
3 Williams 128
4 Lotus 107
5 Mercedes 100
6 Red Bull 60
7 Renault 51
8 Brabham 39
9 Benetton 15
10 Tyrell 14

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen