Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes besluit op korte termijn over F1-toekomst

Mercedes mag dan nog altijd het te kloppen team zijn in de Formule 1, de toekomst van de renstal in de sport is nog allesbehalve zeker. De directie van het Duitse automerk zal op korte termijn een besluit nemen over de toekomst van de renstal.

Hamilton abu dhabi q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op 12 februari komt er mogelijk een einde aan de geruchten over een vertrek van Mercedes uit de Formule 1. Op die dag wordt volgens RaceFans een meeting gehouden, waarin besproken wordt of het team ook na 2020 actief blijft in de koningsklasse van de autosport.

De toekomst van het autosportteam staat op losse schroeven, nu moederbedrijf Daimler vol aan het reorganiseren is en de kosten probeert te drukken. Het Formule 1-team levert Mercedes veel commerciële waarde op, maar gaat wel gepaard met een investering van tientallen miljoenen per jaar. Daarnaast komt dat Daimler inzet op een duurzame toekomst en ook bij het automerk Mercedes elektrisch rijden gezien wordt als de toekomst. Om die reden stapte de Duitse fabrikant in de Formule E.

Aan het einde van 2020 loopt het huidige Concorde Agreement af en de teams zijn nog in onderhandeling met Liberty Media over de nieuwe commerciële en sportieve reglementen die vanaf 2021 in moeten gaan. Mocht Mercedes als renstal uit de Formule 1 stappen, dan betekent dit niet automatisch dat het volledig uit de F1 verdwijnt. McLaren en Williams beschikken over langlopende contracten met de motorenafdeling van Mercedes.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?