Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes blaast concurrentie weg in derde training, Red Bull focust op race

Na een lastige vrijdag moest Ferrari terugslaan op de zaterdag in Rusland. In de laatste sessie voor de allesbepalende kwalificatie zou het moreel nog een beetje op kunnen worden gekrikt. Ondanks verwoede pogingen van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen om als rapste in de rondte te gaan was Mercedes niet te verslaan op het Sochi Autodrom.

Lewis Hamilton noteerde, net als hij op de vrijdagmiddag deed, de snelste tijd. De Britse kampioenschapsleider rondde het 5,8 kilometer lange baantje in 1.33.067, waarmee hij ruim twee tienden rapper was dan teamgenoot Valtteri Bottas. Bovendien noteerde Hamilton middels deze tijd een officieus nieuw baanrecord. Vettel bleef steken op P3, de Duitser leverde liefst zes tienden in ten opzichte van Hamilton.

Het team van Red Bull hield zich voor het grootste gedeelte van de training niet bezig met het rijden van snelle ronden. Max Verstappen en Daniel Ricciardo werden naar buiten gestuurd op hypersofts, om lange runs te simuleren. Het tweetal focuste zich nu al op de race van zondag omdat zij vanaf de voorlaatste startrij vertrekken op het Sochi Autodrom, nadat er meerdere motorcomponenten werden gewisseld. Zowel Verstappen als Ricciardo zal zich waarschijnlijk na Q1 terugtrekken uit de kwalificatie. Verderop in de pitstraat huist een ander lid van de Red Bull-familie, het team van Toro Rosso. Pierre Gasly kwam voor die stal op vrijdag nog sterk voor de dag met een achtste tijd, maar wist dat zijn goede prestatie mede te danken was aan een Honda-update. De nieuwe krachtbron werd voor de tweede dag van het Grand Prix-weekend in Rusland echter weer verwijderd – om te sparen voor de thuisrace van volgende week – waardoor Gasly ditmaal niet verder kwam dan een twaalfde tijd.

Doordat de Red Bulls lange tijd het mes niet tussen de tanden hadden konden meerdere middenmoters kortstondig genieten van een ‘P5’ of een ‘P6’ voor hun naam, al eisten Verstappen en Ricciardo die plaatsen tegen het sluiten van de markt alsnog op. Charles Leclerc veerde op na een lastige vrijdag en veroverde een zevende plek, Esteban Ocon en Kevin Magnussen sloten aan op de plaatsen acht en negen. Het eerste tiental werd gecompleteerd door Sergio Pérez. McLaren wist andermaal geen deuk in een pakje boter te rijden. De legendarische stal heeft ontzettend veel moeite met het Sochi Autodrom en de wagen is vooralsnog niet vooruit te branden. Stoffel Vandoorne werd achttiende, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso besloot zelfs als allerlaatste. De volgende sessie in Rusland is de allesbepalende kwalificatie: deze zal beginnen om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'