Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes blij met concurrentie van Red Bull en Ferrari

Het F1-team van Mercedes veroverde in 2018 wederom beide wereldtitels, maar is niet langer dominant. Teambaas Toto Wolff is blij met de toegenomen concurrentie van Red Bull en Ferrari.

Mercedes moest in 2018 tot het uiterste gaan om de wereldtitels veilig te stellen. Niet altijd op de baan, omdat het kon profiteren van fouten van anderen, maar wel qua ontwikkeling. De W09 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was geen dominante auto meer. Van de 21 races werden er 11 gewonnen door Mercedes, 6 door Ferrari en 4 door Red Bull.

Toto Wolff is blij dat zijn team wederom twee wereldtitels bij kon schrijven, maar vindt het voor de Formule 1 goed dat de races aanzienlijk spannender zijn geworden. "Het is voor de sport gezond dat de top drie dichter bij elkaar zit. Dit jaar hadden we een mooi gevecht met Ferrari en later in het seizoen ook met Red Bull." "Voor de fans en de Formule 1 is het goed dat we nu zes auto's hebben die strijden voor de zeges en podiumplaatsen. Dat zien we ook direct terug in de kijkcijfers en populariteit van de Formule 1."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"