© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes blij met concurrentie van Red Bull en Ferrari

26 nov. 2018 16:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Mercedes veroverde in 2018 wederom beide wereldtitels, maar is niet langer dominant. Teambaas Toto Wolff is blij met de toegenomen concurrentie van Red Bull en Ferrari.

Mercedes moest in 2018 tot het uiterste gaan om de wereldtitels veilig te stellen. Niet altijd op de baan, omdat het kon profiteren van fouten van anderen, maar wel qua ontwikkeling. De W09 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was geen dominante auto meer. Van de 21 races werden er 11 gewonnen door Mercedes, 6 door Ferrari en 4 door Red Bull.

Toto Wolff is blij dat zijn team wederom twee wereldtitels bij kon schrijven, maar vindt het voor de Formule 1 goed dat de races aanzienlijk spannender zijn geworden.

"Het is voor de sport gezond dat de top drie dichter bij elkaar zit. Dit jaar hadden we een mooi gevecht met Ferrari en later in het seizoen ook met Red Bull."

"Voor de fans en de Formule 1 is het goed dat we nu zes auto's hebben die strijden voor de zeges en podiumplaatsen. Dat zien we ook direct terug in de kijkcijfers en populariteit van de Formule 1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen