© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

"Mercedes blijft coureurs voorlopig gelijke kansen geven"

27 jul. 2018 07:59 René Oudman 1 reacties
Tijdens de Grand Prix van Duitsland kreeg Valtteri Bottas te maken met een onvervalste teamorder. De Fin werd vriendelijk doch dringend verzocht om Mercedes-collega Lewis Hamilton niet aan te vallen, toen beide heren de plaatsen één en twee innamen. Bottas gaf gehoor aan de teamorder en kwam netjes achter Hamilton als tweede over de meet, ondanks dat hij zijn teammaat wellicht van de eerste plaats had kunnen stoten.

Tijdens de persconferentie in Hongarije wordt Bottas gevraagd wanneer hij de call van teamstrateeg James Vowles kreeg. "Euh, dat kan ik me niet precies herinneren, maar volgens mij reed ik al in het stadiongedeelte." Kort na de herstart had Bottas collega Hamilton ter hoogte van de zevende bocht van de koppositie geprobeerd te ontdoen, maar dat plannetje mislukte. "Het was denk ik rond bocht twaalf, toen ik gevraagd werd om achter Lewis te blijven. De meest hevige fase was inmiddels al achter de rug. Of ik hem nog een keer aan had kunnen vallen, weet ik niet."

De Finse Mercedes-rijder, die in 2018 nog geen wedstrijd wist te winnen maar inmiddels al vijf (!) keer als tweede over de meet kwam, liet eerder al weten te vertrouwen in Mercedes. "Ik zei na de race al: als ik op kop had gelegen, dan had men waarschijnlijk eenzelfde call richting Lewis gedaan. Ik geloof er heilig in dat Lewis en ik gelijke kansen krijgen en wat dat betreft is er intern ook niets besproken, omtrent hiërarchie. We racen onder gelijke voorwaarden en ik hoop dat dat tot het einde van het seizoen zo zal blijven."

In 2017 kon Bottas lang wedijveren met titelkandidaten Hamilton en Sebastian Vettel, tot hij na de zomerstop een aantal steken liet vallen. Toen de Fin eenmaal zo'n grote achterstand had dat het veroveren van het wereldkampioenschap een utopie leek, besloot Mercedes hem in dienst van Hamilton te laten rijden. De Brit besliste in Mexico de titelstrijd, nadien scoorde Bottas twee poles in twee races - waarvan hij er eentje op zijn naam schreef (Abu Dhabi).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen