Mercedes bombardeert Ferrari tot grote favoriet voor GP Singapore

11 sep. 2017 14:04 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit seizoen komt Mercedes matig uit de verf op de langzamere en bochtige circuits. In Monaco kwam het team er totaal niet te pas en kwam Hamilton niet verder dan een zevende positie. In Hongarije was Ferrari ook oppermachtig.

Wordt Singapore een lastig weekend voor Mercedes?

Op het stratencircuit in Singapore geldt Ferrari dan ook als de grote favoriet. Mercedes-adviseur Niki Lauda ziet zijn team als de underdog. De Oostenrijker heeft ondanks zijn functie binnen Mercedes nog altijd een zwak voor de Scuderia, waarvoor hij twee wereldtitels binnensleepte.

"Mijn hart ligt bij Ferrari, maar mijn hoofd bij Mercedes. Wij wonnen de vorige GP op Italiaanse bodem in Monza, wat jammer was voor Ferrari. We versloegen ze in hun thuisrace. In Singapore slaat Vettel waarschijnlijk terug", laat Lauda aan Corriere dello Sport weten.

Het titelgevecht is in volle gang. Voor het eerst dit seizoen moest Sebastian Vettel de leiding in het WK afstaan aan Lewis Hamilton. Drie punten scheiden de beide titelkandidaten op dit moment.

"Ferrari was dit seizoen al regelmatig sneller dan Mercedes. Op Spa zat Vettel ons op de hielen. In Italië was het gat groter, maar Ferrari had er een complete offday. Ik denk dat ze een totaal verkeerde set-up hadden. Voor mij is Ferrari de grote favoriet in Singapore, maar het is lastig te voorspellen wie er gaat winnen. Ik hoop vanzelfsprekend op Lewis."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen