Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mercedes: "Bottas heeft zijn oude dominante vorm weer te pakken"

De dominante zege van Valtteri Bottas in de Grand Prix van Australië is komt voor zijn teambaas niet als een verrassing. Toto Wolff ziet in de eerste Formule 1-racewinnaar van 2019 juist de 'oude' Bottas terug.

In de nasleep van de race looft Wolff de prestatie van de Finse coureur: "Hij werd vooral in de tweede helft van vorig jaar door critici afgeserveerd, maar hiermee heeft Valtteri keihard teruggeslagen. Dat is goed om te zien."

Wolff maakt ook van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op zijn eerste ontmoeting met Bottas: "In 2008 werd in gebeld door een jochie dat met me wilde praten. Op een besneeuwde dag in Wenen werd ik om advies gevraagd door een Finse jongen zonder jas aan. Niet lang daarna domineerde hij de Formule Renault 2.0 Eurocup, en versloeg daarin onder meer Daniel Ricciardo. Die Valtteri Bottas hebben we nu in Melbourne weer gezien."

Volgens de Mercedes-teambaas is Bottas' plotselinge overstap vanuit Williams begin 2017 misschien wel te snel gegaan: "Hij heeft het wellicht even moeten verwerken. Eind vorig jaar was hij helemaal kapot. In de winter heeft hij andere dingen gedaan, zoals rallyrijden. Het zegt veel over het menselijk vermogen hoe hij is teruggekomen - vooral mentaal. Net een soort sprookje."

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje