Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Mercedes: "Bottas heeft zijn oude dominante vorm weer te pakken"

De dominante zege van Valtteri Bottas in de Grand Prix van Australië is komt voor zijn teambaas niet als een verrassing. Toto Wolff ziet in de eerste Formule 1-racewinnaar van 2019 juist de 'oude' Bottas terug.

In de nasleep van de race looft Wolff de prestatie van de Finse coureur: "Hij werd vooral in de tweede helft van vorig jaar door critici afgeserveerd, maar hiermee heeft Valtteri keihard teruggeslagen. Dat is goed om te zien."

Wolff maakt ook van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op zijn eerste ontmoeting met Bottas: "In 2008 werd in gebeld door een jochie dat met me wilde praten. Op een besneeuwde dag in Wenen werd ik om advies gevraagd door een Finse jongen zonder jas aan. Niet lang daarna domineerde hij de Formule Renault 2.0 Eurocup, en versloeg daarin onder meer Daniel Ricciardo. Die Valtteri Bottas hebben we nu in Melbourne weer gezien."

Volgens de Mercedes-teambaas is Bottas' plotselinge overstap vanuit Williams begin 2017 misschien wel te snel gegaan: "Hij heeft het wellicht even moeten verwerken. Eind vorig jaar was hij helemaal kapot. In de winter heeft hij andere dingen gedaan, zoals rallyrijden. Het zegt veel over het menselijk vermogen hoe hij is teruggekomen - vooral mentaal. Net een soort sprookje."

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez