Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes bovenaan, Verstappen derde in tweede training GP Rusland

Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training en daarmee de vrijdag in Sotsji als snelste afgesloten. Valtteri Bottas legde beslag op de tweede plaats, vóór de beide Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Als om 14:00 uur Nederlandse tijd het licht aan het eind van de pitstraat op groen springt, is het Sebastian Vettel die een eerste serieuze tijd op de klokken brengt. De Duitser was het snelst in de eerste vrije training. Op de ultrasofts handhaaft hij zich aan kop, totdat Max Verstappen na een klein kwartier de koppositie overneemt. De Nederlander doet dat op de hypersofts.

Als ook de Mercedessen zich op het asfalt begeven blijft de tijd van Verstappen staan. De Mercedessen opereren op een compound harder, waarbij Lewis Hamilton Verstappen tot op 0.081 seconde nadert. De wereldkampioen en diens teamgenoot Valtteri Bottas hebben later in de sessie de hypersofts nodig om Verstappen van de eerste plaats te stoten.

Als de teams de focus van de snelle runs verleggen naar de racesimulaties worden de tijden aan kop van het veld niet meer verbeterd. De racepace van Max Verstappen, waar de Nederlander het vanwege zijn gridstraffen vooral van moet hebben, oogt solide. Het verschil met Lewis Hamilton bedraagt doorgaans zo'n drie tienden in racetrim. Hij klaagt daarbij wel over slijtageproblemen linksvoor, net als teamgenoot Daniel Ricciardo, die achter Verstappen plaatsneemt op de vierde plaats. De beide Ferrari's leggen beslag op de plaatsen vijf en zes, met Sebastian Vettel vóór Kimi Raikkonen. Thuisrijder Sergey Sirotkin kan geen potten breken op het Sochi Autodrom. Hij weet enkel teamgenoot Lance Stroll achter zich te houden, waarmee Williams wederom overtuigend het slechtste team is in Rusland.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"