Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Budgetlimiet van 150 miljoen niet haalbaar'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is de door Liberty Media aangekondigde budgetlimiet van 150 miljoen dollar niet haalbaar.

Waar Mercedes-teambaas Toto Wolff zich eerder kritisch uitliet over de concept-voorstellen van Liberty Media voor de nieuwe koers van de Formule 1, is hij nu iets gereserveerder in zijn uitspraken nu de plannen definitief zijn: "Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn en welke kant de FIA en Liberty Media op willen. Het is een goed uitgangspunt om mee in gesprek te gaan" , zo laat Wolff weten aan Auto, Motor und Sport . In gesprek met Sky voegt Wolff daar aan toe dat een budgetlimiet van 150 miljoen dollar niet haalbaar is, maar dat het graag met Liberty Media op zoek gaat naar een compromis: "De limiet van 150 miljoen is voor de topteams te laag. Maar enkele belangrijke uitgaven zitten daar niet bij inbegrepen. Denk daarbij aan marketing, coureurssalarissen en nog enkele zaken meer."

"Bovendien zijn er activiteiten die in dienst staan van de particuliere tak van Mercedes, maar waarvan Mercedes F1 meeprofiteert. Het bedrag van 150 miljoen moet dus in perspectief worden geplaatst." "Tel je de uitgaven die hier niet onder vallen op bij die 150 miljoen, dan kom je misschien uit op een totaalbedrag van 250 miljoen. Dat klinkt dan opeens een stuk realistischer, maar een Formule 1-team als Mercedes run je niet voor 150 miljoen per jaar." Wolff geeft tot slot aan dat hij niet principieel tegen een budgetlimiet is, maar dat hij het als zijn verantwoordelijkheid ziet te beschermen wat Mercedes in de voorbije jaren heeft opgebouwd: "Ik wil mijn mensen en mijn teamstructuur beschermen. We hebben net als Ferrari, Red Bull en enkele andere teams flink geïnvesteerd in het team. Dat moet worden meegewogen als we met zijn allen zoeken naar een financieel gezonde Formule 1."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"