Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes claimt toch zeggenschap over coureur rivaliserend F1-team

Heeft Mercedes stiekem nog een extra troef achter de hand voor het moment waarop Lewis Hamilton Mercedes of de Formule 1 zal verlaten? Het lijkt erop.

Russell US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar werd aangenomen, maar vooral ook werd gesuggereerd dat Esteban Ocon na zijn aanstelling bij Alpine niet langer een Mercedes-protegé is, wordt nu door Mercedes toch het tegendeel beweerd. Dat terwijl zijn laatste actieve rol voor Mercedes al vier jaar geleden werd vervuld in zijn rol als reservecoureur.

"Hij is nog steeds zeer aan ons gelinkt", zo verklapt Gwen Lagrue, hoofdverantwoordelijke voor het Mercedes-juniorteam in gesprek met The Race. "Hij is een Alpine-coureur en daar ligt ook zijn volledige focus op, maar wij managen nog steeds zijn carrière."

"Er zijn maar 20 zitjes beschikbaar in de Formule 1 en daarom werken we allemaal wel een beetje samen in het belang van de sport", zo verduidelijkt Lagrue. We hebben daarbij een hele goede relatie met Alpine en andere teams."

"We proberen altijd de beste oplossingen te vinden binnen samenwerkingen, in het belang van het team én in het belang van de coureur."

Complimenten voor Ocon

Is Mercedes nog altijd overtuigd van het kunnen van Ocon? Bij Alpine immers krijgt hij misschien niet altijd de kans om écht te schitteren: "Om eerlijk te zijn was het heel indrukwekkend wat hij naast Fernando Alonso liet zijn. Het gaat dan niet per se om race winnende optredens of het om het pakken van podiumplaatsen, maar alsnog deed hij het erg, erg goed."

"Ik denk zelfs dat Alonso hem tot een niveau dreef waarvan hij niet wist dat hij dat in zich had, en hij verbetert zich nog altijd."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen