Mercedes: "Concurrentie komt steeds sterker terug na tegenslagen"

14 nov. 2018 16:15 René Oudman 0 reacties
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Mercedes bij zowel de coureurs als de constructeurs kampioen geworden, iets wat alleen Ferrari in het verleden wist te bewerkstelligen. Technisch directeur James Allison kan zijn geluk met het nieuwe succes niet op, maar waarschuwt eveneens.

Met Lewis Hamilton (2014, '15, '17 en '18) en Nico Rosberg (2016) leverde Mercedes in de afgelopen vijf jaren de rijderskampioen af. Bovendien won het Duitse merk in elk van de genoemde seizoenen ook de strijd om de constructeurstitel. Het laatste team dat kampioen werd voor Mercedes de macht greep, was Red Bull Racing.

Datzelfde Red Bull Racing klopt in het najaar van 2018 nadrukkelijk aan de deur. Het gebrek aan vermogen zorgt er echter voor dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo het laatste beetje missen om mee te kunnen strijden om in ieder geval de polepositions en meestal ook de overwinningen.

"Je komt bij een Grand Prix-circuit aan en je weet niet wat je concurrenten gaan doen", belicht Allison de situatie van 2018. "Is de winst mogelijk? Geen idee. De tegenstand was in 2018 bijzonder sterk. We hadden gehoopt iedereen kopje onder te hebben gedrukt, maar ze blijven steeds sterker terugkomen. Zelfs na al deze titels."

Allison maakt van de mogelijkheid gebruik om zijn collega's een veer in het achterste te steken. "Dit is een geweldige groep mensen. Ze zijn natuurlijk al jaren samen, ik ben een van de meest recente toevoegingen", wijst de Brit op het feit dat hij kortgeleden nog voor Ferrari werkte. "Het is zo waanzinnig knap om in een sport die zoveel toewijding vereist, zo te domineren. Mercedes is niet één keer kampioen geworden, ook niet twee keer, maar liefst vijfmaal achtereen."

Wat betreft de coureurs meent Allison de juiste analyse te hebben gemaakt. "Lewis Hamilton heeft dit jaar het verschil gemaakt. Valtteri Bottas heeft niet het succes gehad dat Lewis wel kende, maar laten we niet vergeten dat hij in het begin van het seizoen veel pech had waardoor zijn kansen snel op het spel kwamen te staan. Over de gehele breedte was Valtteri in 2018 veel beter dan voorheen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen