Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes daagt FIA uit: "Kom maar op met dat verbod"

Mercedes ziet wel of het tot een verbod op de party mode in welke vorm dan ook komt. In alle gevallen denkt Mercedes een passend antwoord klaar te hebben en er niet teveel hinder van te ondervinden.

Hamilton Vettel Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Afgelopen dagen werd er veel gesproken over een op handen zijnde verbod op de party mode in de kwalificatie. We spreken over een verbod omdat dat zo lekker bekt, maar feitelijk wil de FIA erop inzetten dat teams in zowel de kwalificatie als de race met dezelfde motorstand rijden. Lukt het teams een hele race met de party mode te rijden, nadat men dat ook in de kwalificatie heeft gedaan, dan is dat helemaal prima. De hogere slijtage van het materiaal maakt dat echter schier onmogelijk.

Toch zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff de nieuwe regel niet te vrezen. Hij bagatelliseert tegenover Ziggo Sport het belang van Mercedes' kwalificatiemodus: "Dat is een mythe. Iedereen denkt dat Mercedes een magische stand heeft die we kunnen inschakelen, maar de waarheid is dat we dat ook in de race hebben."

"Als de FIA dus wil dat we met dezelfde setting de kwalificatie en de race rijden, bring it on!", aldus Wolff, die ook zijn weerwoord klaar heeft voor het geval de FIA Mercedes terugfluit en gewoon wil dat dat team de motor terug schroeft: "Dat zou betekenen dat we meer vermogen over houden voor de race."

Twee andere teambazen van zelfstandige constructeurs, Mattia Binotto (Ferrari) en Cyril Abiteboul (Renault) beweren bij hoog en bij laag dat de FIA niet ingrijpt om een meer gelijk speelveld te creëren: "De FIA wil met deze nieuwe richtlijn enkel de regels verduidelijken, aangezien die veel te complex zijn geworden", klinkt het in koor.

Moeten Red Bull en Verstappen de hoop op titel opgeven na de vierde overwinning van Hamilton? Dat en meer in de F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde