Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes deelt eerste gevoelige tik uit aan Ferrari

Alhoewel er nog geen officiële meter is gereden dit jaar, heeft Ferrari al de eerste gevoelige tik moeten incasseren. Mercedes was de partij die deze uitdeelde.

Mercedes W14 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Mercedes heeft een deal gesloten met technologiebedrijf Qualcomm, waardoor hun microprocessormerk Snapdragon - een voormalige sponsor van Ferrari - in 2023 op de W14-bolides zal verschijnen. Het bedrijf is een toonaangevende 5G-modem- en chipproducent voor de nieuwste smartphones van 's werelds grootste merken, waaronder Samsung en OnePlus.

De nieuwste deal komt nadat in september een technische samenwerking werd aangekondigd tussen Qualcomm en Mercedes-Benz AG om 'geavanceerde digitale mogelijkheden' naar hun auto's te brengen. De logo's van Snapdragon verschenen tijdens de launch van de W14 op de flappen boven de voorwielen en de achtervleugel, dit nadat Ferrari en Qualcomm eind 2022 uit elkaar gingen.

RacingNews365 heeft vernomen dat de deal met Ferrari in totaal 25 miljoen dollar waard was in zowel cash als in technische ondersteuning. Ferrari beëindigde ook haar relatie met blockchainmerk Velas in een deal die 30 miljoen dollar per jaar waard was, waardoor het team een gat van 55 miljoen dollar, bijna 52 miljoen euro, had.

Nieuwe ervaring voor Mercedes-fans

Mercedes zal met de deal Snapdragon inzetten om zowel de 'in-person als de digitale fan-ervaringen' te verbeteren. Men zal investeren in het team door een 'world leading smart space' te creëren op hun campus in Groot-Brittannië. Qualcomm heeft ook andere projecten gepland voor de toekomst met Mercedes, zo legt Chief Commercial Officer Richard Sanders uit.

"We zijn verheugd onze samenwerking met Qualcomm Technologies aan te kondigen en we verwelkomen hen in onze groeiende bestand. Met verschillende spannende projecten in de planning zal onze gedeelde passie voor technologie en innovatie merkbare voordelen opleveren voor onze fans, onze partners en ons team."

"Het is geweldig om het merk Snapdragon te mogen verwelkomen en het logo te zien op onze 2023-bolide. We kijken ernaar uit om onze samenwerking te verbreden", aldus Sanders.

Ook interessant:

Ferrari pakt stiekem uit met 'revolutionaire' F1-bolide vol nieuwe onderdelen

De nieuwe Ferrari-bolide, de SF-23, is onthuld. De Italianen pakken uit met een prachtige bolide, die op het eerste oog veel lijkt op die van vorig jaar. Maar stiekem hebben ze toch heel wat dingen aangepakt. We laten het je allemaal zien in de onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull