Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes deelt statement na diskwalificatie Russell

George Russell werd na de Grand Prix van België gediskwalificeerd en zag zo de derde zege uit zijn carrière door zijn vingers glippen. Mercedes-teambaas Toto Wolff reageert in een statement.

Russell win Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor George Russell veranderde een prachtige Grand Prix van België al snel in een nachtmerrie. De Brit koos voor een zeldzame eenstopper en trok zo de overwinning naar zich toe, maar na afloop bleek dat zijn auto te licht was bij de weging. Diskwalificatie was daardoor het onvermijdelijke gevolg, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton de zege opeiste. Mercedes-teambaas Toto Wolff laat van zich horen in een statement.

"We moeten deze tik incasseren", stelt Wolff. "We hebben duidelijk een fout gemaakt en moeten er van leren. In de evaluatie gaan we kijken wat er is gebeurd en waar het is misgegaan. Het is frustrerend om een 1-2'tje kwijt te raken en we kunnen alleen maar onze excuses aanbieden aan George, die een fantastische race reed. Lewis schuift uiteraard door naar de eerste plaats en is de verdiende winnaar, want hij was de snelste coureur met een tweestopper."

Wolff wil niet te lang in de negativiteit blijven hangen. "Ondanks de diskwalificatie kunnen we veel positieve punten meenemen. We hadden de snelste auto over twee verschillende strategieën, terwijl we dat ons eerder dit seizoen nooit hadden kunnen voorstellen. We hebben drie van de laatste vier races gewonnen en willen dat positieve traject voortzetten na de zomerstop."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"