© Mercedes Amg f1

Nieuwsoverzicht

Mercedes denkt na over opleidingsteam in Formule 1

02 jan. 2018 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Krijgen we binnenkort een opleidingsteam van Mercedes in de Formule 1? Teambaas Toto Wolff geeft aan dat het Duitse team deze optie overweegt.

Volgt Mercedes het voorbeeld van Red Bull en Ferrari?

Alle topteams in de Formule 1 hebben hun eigen opleidingsprogramma's voor jonge talenten. De weg vanaf de juniorklassen tot de Formule 1 is vaak goed uitgestippeld, maar het probleem is dat er in de F1 maar 20 stoeltjes beschikbaar zijn.

Topteams kiezen voor ervaren coureurs die zichzelf al bewezen hebben, maar voor de jonge talenten is er nauwelijks plaats in de F1 om ervaring op te doen. Red Bull heeft met Toro Rosso een juniorteam en Ferrari volgt dat voorbeeld nu met Sauber

Toto Wolff van Mercedes geeft aan dat het team ook overweegt om een B-team in de Formule 1 te verkrijgen.

"Ik denk dat het duidelijk is wat Marchionne en Arrivabene (topmannen van Ferrari red.) doen en dat is erg slim", laat Wolff aan EPSN weten.

"Ze hebben een goede relatie met Haas F1 en dat hielp beide partijen. Wat ze nu met Sauber doen is zo klaar als een klontje. Met Vasseur hebben ze een teambaas die weet hoe het werkt in de F1. Het kan voor ons een gevaar vormen."

Wolff staat open voor een samenwerking met een ander team en onderzoekt de mogelijkheden daartoe.

"Het is iets dat we overwegen, maar het is niet makkelijk. Je wil niet dat het een afleiding vormt voor je eigen organisatie als je gaat samenwerken met een ander team. We zijn niet de enige die intelligente ideeën hebben. We hebben gesprekken, maar er is nog niets besloten."

Momenteel levert Mercedes haar motoren aan de teams van Williams en Force India. Bij Force India rijdt komende seizoen Esteban Ocon die onder contract staat bij Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen