Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes denkt na over opleidingsteam in Formule 1

Krijgen we binnenkort een opleidingsteam van Mercedes in de Formule 1? Teambaas Toto Wolff geeft aan dat het Duitse team deze optie overweegt.

Alle topteams in de Formule 1 hebben hun eigen opleidingsprogramma's voor jonge talenten. De weg vanaf de juniorklassen tot de Formule 1 is vaak goed uitgestippeld, maar het probleem is dat er in de F1 maar 20 stoeltjes beschikbaar zijn. Topteams kiezen voor ervaren coureurs die zichzelf al bewezen hebben, maar voor de jonge talenten is er nauwelijks plaats in de F1 om ervaring op te doen. Red Bull heeft met Toro Rosso een juniorteam en Ferrari volgt dat voorbeeld nu met Sauber. Toto Wolff van Mercedes geeft aan dat het team ook overweegt om een B-team in de Formule 1 te verkrijgen. " Ik denk dat het duidelijk is wat Marchionne en Arrivabene (topmannen van Ferrari red.) doen en dat is erg slim", laat Wolff aan EPSN weten. " Ze hebben een goede relatie met Haas F1 en dat hielp beide partijen. Wat ze nu met Sauber doen is zo klaar als een klontje. Met Vasseur hebben ze een teambaas die weet hoe het werkt in de F1. Het kan voor ons een gevaar vormen."

Wolff staat open voor een samenwerking met een ander team en onderzoekt de mogelijkheden daartoe. " Het is iets dat we overwegen, maar het is niet makkelijk. Je wil niet dat het een afleiding vormt voor je eigen organisatie als je gaat samenwerken met een ander team. We zijn niet de enige die intelligente ideeën hebben. We hebben gesprekken, maar er is nog niets besloten." Momenteel levert Mercedes haar motoren aan de teams van Williams en Force India. Bij Force India rijdt komende seizoen Esteban Ocon die onder contract staat bij Mercedes.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'