© Mercedes Amg f1

Nieuwsoverzicht

Mercedes doet alles om Hamilton te behouden

21 nov. 2017 07:59 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton was dit Formule 1 seizoen opnieuw heer en meester. Ondanks dat de Brit bij de zomerstop nog tegen een achterstand aankeek, kwam hij na de zomerstop ijzersterk terug en hengelde op die manier zijn vierde wereldtitel binnen.

Mercedes wil snel met Hamilton om tafel voor contractverlenging

Het contract van Hamilton met Mercedes loopt nog één seizoen door maar als het aan Mercedes ligt, wordt dit binnen afzienbare tijd verlengd. Ook Hamilton heeft al laten weten zijn carrière graag bij de zilverpijlen voort te zetten.

Hoewel Mercedes Hamilton ongetwijfeld geen blanco cheque zal overhandigen, zal het wel bereid zijn om flink in de buidel te tasten om Hamilton aan boord te houden.

Zowel teamadviseur Niki Lauda als teambaas Toto Wolff willen niks liever dan dat Hamilton bij Mercedes blijft. Tegenover het Braziliaanse Globo steken ze hun bewondering voor Hamilton dan ook niet onder stoelen of banken.

Niki Lauda: "Dit jaar heeft Hamilton Mercedes de constructeurstitel bezorgd, zo simpel is het. Ik denk dat Ferrari het beste chassis had en dat ook Red Bull dichtbij is gekomen. Alleen reed Lewis sterker dan ooit met maar heel weinig tot geen fouten. Hij reed als een God en bezorgde ons de titel."

Ook Toto Wolff wil graag dat Hamilton zijn handtekening onder een nieuw contract zet.

"Hij is de beste coureur waar ik ooit mee heb gewerkt. We willen hem dan ook graag behouden."

Lauda voegt daar vervolgens nog aan toe dat het ook in het belang is van het team dat Hamilton blijft.

"Ervaren coureurs worden na elke race beter en beter. Ze worden elk jaar weer wat sterker. Dat is ook de enige manier om succesvol te zijn in welke sport dan ook."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen