Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes droomt voorzichtig over Silverstone: "Misschien als Red Bull stuntelt"

Na een veelbelovende race in Canada voor Mercedes, is Mercedes-topman James Allison 'voorzichtig optimistisch' over nog betere resultaten in Silverstone komend weekend. Kunnen ze strijden met Ferrari en Red Bull?

Het seizoen begon moeizaam voor Mercedes, maar het team lijkt steeds verder op te krabbelen. In Canada waren de Silver Arrows tot dusver het meest competitief. Direct na de race was teambaas Toto Wolff nog erg voorzichtig met uitspraken doen over de wederopstanding van Mercedes . Hij omschreef de situatie met het spreekwoord 'één zwaluw maakt nog geen zomer'. Nu de Grand Prix van Groot-Brittannië dichterbij komt, laat Mercedes toch meer los over de potentiële snelheid van de W13 op het circuit van Silverstone. De Chief Technical Officer van Mercedes, James Allison, staat met een grote glimlach voor de camera van Sky Sports F1 en vertelt voorzichtige hoop te hebben op een competitieve bolide komend weekend. "Niemand in de fabriek durft het echt te zeggen, maar we zijn voorzichtig optimistisch over het hebben van een wat sterker weekend dan dat we de afgelopen paar races hebben gehad. Ik denk dat een paar van de karakteristieken van dit circuit bij de auto passen. Ik ben hoopvol op een beter weekend."

Sneller dan Ferrari en Red Bull?

Allison denkt nog niet dat Mercedes de twee topteams Red Bull en Ferrari kan bijhouden in Silverstone, maar is hoopvol op een buitenkansje. "Zolang we de auto onder controle hebben in Maggots en Becketts en de snellere bochten, dan hebben we een goede kans om competitief te zijn dit weekend. Misschien als Red Bull stuntelt, wie weet." Als afsluiting grapt Allison dat hij een traantje weg zal pinken als de Mercedes succesvol zal zijn dit weekend en zal hij dan ook duimen voor een fors betere auto.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'