Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nicholas Latifi

Mercedes en andere prominenten reageren op statement Latifi

De Formule 1-wereld reageert met volle steun op de woorden van Nicholas Latifi. De Williams-coureur speelde onbedoeld een sleutelrol in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton door zijn crash. Na de race werd hij overladen met onder andere doodsbedreigingen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© Williams

Doordat Nicholas Latifi in de slotfase van de GP van Abu Dhabi crashte, werd de safety car op de baan geroepen. Hierdoor kon Max Verstappen achter titelrivaal Lewis Hamilton komen en hem na de herstart inhalen. De Nederlander won hiermee het WK indirect door de crash van Latifi.

Ruim een week na de seizoensafsluiter verbrak de Williams-coureur de radiostilte door een statement naar buiten te brengen. Hierin zegt hij onder andere doodsbedreigingen te hebben ontvangen van 'fans' die boos waren met de gevolgen van zijn crash. Latifi krijgt van veel teams en prominenten, waaronder Mercedes, steun.

Ook de Formule 1 reageert met een duidelijk statement. "We zijn trots op Latifi dat hij dit naar buiten brengt. Dit soort gedrag (de haatreacties, red.) hoort niet thuis in onze sport of waar dan ook in het leven."

F1-wereld schaart zich achter woorden Latifi

"We staan achter je, Nicholas. Er is gewoon geen plaats voor deze haat en we veroordelen het ten zeerste", schrijft Red Bull in een bericht op Twitter. De Oostenrijkse renstal is zeker niet het enige team dat van zich laat horen.

"Stay strong, Latifi. We staan achter je in het gevecht tegen online haat en verbaal geweld", laat Mercedes weten. Een duidelijk en mooi gebaar van het team dat, na Latifi, het hardst werd getroffen door de crash in Abu Dhabi.

Naast de twee titelrivalen scharen meer teams zich achter de woorden van Latifi. Ook Ferrari, Aston Martin, Williams, McLaren en Alfa Romeo hebben het bericht van de Canadees gedeeld en laten duidelijk merken dat er in de Formule 1-wereld geen ruimte is voor online haat.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

51 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur