Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes en F1 verrast door onderzoek naar teambaas Wolff

Het team van Mercedes heeft gereageerd op de opening van het FIA-onderzoek naar een mogelijke belangenverstrengeling tussen Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff.

Toto Susie Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder kwam naar buiten dat dat FIA een onderzoek geopend heeft naar Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw, Susie Wolff. Dit na berichten over mogelijke belangenverstrengeling.

In het statement van de FIA werd duidelijk gemaakt dat het 'op de hoogte is van speculatie over de mogelijke uitwisseling van vertrouwelijke informatie tussen een medewerker van de FOM en een F1-teambaas.' Mercedes heeft nu ook gereageerd op dit statement.

Statement Mercedes

Mercedes komt nu met haar eigen verklaring naar buiten, en verwijst de beschuldigingen naar de prullenbak: "We zijn op de hoogte van de algemene verklaring van de FIA vanavond, die reageert op ongefundeerde beschuldigingen van één enkele mediabron en de informele briefing die het in verband bracht met de teambaas van Mercedes-AMG F1", zo begint het statement.

"Het team heeft geen communicatie ontvangen van de FIA Compliance Department over dit onderwerp en het was zeer verrassend om via een verklaring in de media over het onderzoek te horen. We verwerpen de bewering in de verklaring en de bijbehorende media-aandacht volledig, omdat deze ten onrechte de integriteit en compliance van onze teambaas aantast."

"Vanzelfsprekend nodigen we de FIA Compliance Department uit voor volledige, snelle en transparante correspondentie over dit onderzoek en de inhoud ervan."

Ook de Formule 1 heeft gereageerd, en zegt niet vooraf op de hoogte gesteld te zijn van de aankondiging. Wel laat het sportorgaan weten 'het volste vertrouwen te hebben dat de beschuldigingen vals zijn'.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"