Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Mercedes en Russell richten pijlen op overwinning: "Op papier kan het"

Gaan we dit seizoen Lewis Hamilton of George Russell op de hoogste trede van het podium zien staan? Wellicht in Singapore...

Russell Hungary pole
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes scoorde dit seizoen maar liefst dertien podiumplaatsen, maar het team wist nog geen race te winnen; iets wat wel het doel is, zo liet teambaas Toto Wolff weten. In Zandvoort zaten ze erg dichtbij, maar uiteindelijk trokken Red Bull en Max Verstappen aan het langste eind.

In de volgende race in Singapore zal Mercedes wellicht weer een gooi kunnen doen naar de overwinning. Het is een circuit waar, vooral vergeleken met Monza, met veel downforce wordt gereden. Iets wat de W13 goed ligt legt George Russell uit.

"Singapore is zeker een grotere kans voor ons vergeleken met Monza, daar is geen twijfel over mogelijk", zo begint Russell tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Op papier zou Singapore goed bij onze auto moeten passen."

De W13 heeft echter ook een grote zwakte: het stuiteren. De vraag is in hoeverre het team dat probleem heeft kunnen aanpakken. "Maar als we dan terug kijken naar stratencircuits zoals Monaco en Azerbeidzjan... Onze auto is niet zo goed over hobbels", gaat Russell verder. "Dus we weten niet zeker hoe dat zal gaan uitpakken. Maar we moeten blijven pushen, de auto blijven ontwikkelen en ik ben blij dat we nu een duidelijke richting hebben om naartoe te werken."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen