Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Niki Lauda

Mercedes en Wolff onthullen prachtig eerbetoon aan Lauda

Mercedes heeft de straat richting de Formule 1-fabriek van het team officieel omgedoopt tot 'Lauda Drive', natuurlijk als eerbetoon aan grootheid Niki Lauda.

Formule 1-legende Niki Lauda wordt bij Mercedes herdacht met een eerbetoon bij de fabriek in Brackley. Daar is de straat die begint zodra je het Mercedes-terrein oprijdt nu officieel omgedoopt tot 'Lauda Drive' door teambaas Toto Wolff. Lauda, overleden in 2019, was in zijn laatste levensjaren nauw betrokken bij het Mercedes F1-team.

Wolff noemt het een grote eer om Lauda Drive te onthullen aan de Mercedes-medewerkers en de rest van de wereld. "Hoewel onze dierbare vriend en collega Niki niet zou hebben gewild dat er te veel heisa van gemaakt zou worden, zou hij er tegelijkertijd ook trots op zijn. Het was voor ons allemaal een voorrecht om met hem te mogen werken en ik heb het geluk gehad hem een van mijn beste vrienden te mogen noemen."

"Hij droeg enorm bij aan ons succes en het was een zeer sterke bestuurder, die we erg missen. Ik wou dat hij hier nog was als mijn vriend en als bestuurder, want er waren dit jaar veel vragen die ik hem had willen stellen. Zijn nalatenschap leeft in zo veel vormen voort, maar om te weten dat de komende jaren erg veel mensen de Lauda Drive zullen passeren, is heel bijzonder."

Lauda is een van de grootste legendes van de F1 en behaalde in zijn carrière drie wereldtitels. De Oostenrijker overleefde een horrorcrash op de Nurburgring in 1976 en bleef daarna actief in de koningsklasse, eerst als coureur en later in hoge managementsrollen bij topteams als Ferrari en Mercedes. Op 20 mei 2019 overleed de F1-grootheid na een ziekbed.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'