© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: 'Er is dit jaar geen enkele ruimte voor fouten'

10 apr. 2018 11:03 Koen Bakker 0 reacties
De Grand Prix van Bahrein voelde als een nederlaag voor Mercedes. De bolides van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kwamen als tweede en derde over de finish, maar desondanks overheerste teleurstelling.

Wolff: 'Er is dit seizoen geen ruimte om fouten te maken'

Valtteri Bottas kwam nog dichtbij de overwinning, maar kon in de eindfase van de Grand Prix geen geslaagde inhaalmanoeuvre plaatsen op de uiteindelijke winnaar Sebastian Vettel. Lewis Hamilton eindigde als derde, nadat hij vanaf de negende positie moest starten vanwege een penalty voor het wisselen van de versnellingsbak.

Toto Wolff vindt het behaalde resultaat het minimale, zo vertelt hij aan Speedweek"We hebben de schade enigszins beperkt en hebben nu twee maal de overwinning gemist. Beide races werden beslist op de kleinste details, dat maakt het nog frustrerender."

Ferrari wist twee keer met de overwinning naar huis te gaan. Sebastian Vettel begint in China met vijftig punten en een voorsprong van al zeventien punten op wereldkampioen Hamilton. 

Wolff: "De concurrentie is bijzonder groot dit seizoen. Melbourne heeft ons geleerd dat er geen marge is om fouten te maken. Dat mag en kan simpelweg niet."

"We reageerden als team perfect op het behaalde resultaat in Bahrein, maar zijn niet tevreden met een tweede en derde plaats. Dat is het minimum, zeker als beide Red Bulls en Kimi Raikkonen uitvallen. Hopelijk zijn we in China sterker. Gelukkig duurt het niet lang voordat we daar aan de start verschijnen." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen