Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes erkent haar meerdere in Verstappen: "Toen ging alles fout"

Het zag er op papier zo goed uit voor Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico. De twee coureurs hadden de eerste startrij in handen, maar uiteindelijk bleken ze die niet heel stevig vast te hebben. Max Verstappen haalde hen namelijk in en won de race met speels gemak.

Bij Mercedes moet iedereen zich na afloop van de Mexicaanse Grand Prix weer bij elkaar rapen, want Max Verstappen heeft een harde klap uitgedeeld aan Lewis Hamilton. De Nederlander wist namelijk de race te winnen, nadat hij bij de start beide Mercedes-coureurs voorbij wist te rijden. Daarna verdween hij aan de horizon en kon niemand de Red Bull-coureur bijhouden. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes, blikt terug op een bewogen zondag. "Het was een zware dag. Bijna alles wat fout ging, ging fout in de eerste twintig seconden", zo zucht de Brit, die niet denkt dat die fouten uiteindelijk veel verschil maakten. "Uiteindelijk hadden we de pace niet en hadden we maar een auto vooraan. De tweede plek was het maximale wat Lewis had kunnen halen deze zondag", redeneert Shovlin, die zag dat Hamilton misschien wel een te goede start had. "Onze coureurs kwamen goed weg van de lijn. Misschien kwam Lewis wel iets te goed weg, want hij kon daardoor geen slipstream krijgen van Bottas."

Verstappen profiteert van goede start Hamilton

En dat was uiteindelijk een cadeautje voor Verstappen. "Helaas wist Max daar van te profiteren en wist hij zich via de racelijn een weg te banen naar de leiding. Valtteri werd vervolgens in de ronde getikt door Ricciardo en daardoor deed hij in principe niet meer mee", herinnert Shov zich. Hamilton was niet bij machte om het Verstappen moeilijk te maken, maar toch krijgt hij complimenten van de Mercedes-man. "Lewis' race was vrij simpel. We moesten vroeg reageren om hem te beschermen tegen een undercut van Perez, waardoor hij een lange stint moest rijden op de harde band. Hij managete dat echter heel goed, waardoor hij de tweede plek kon veroveren."

Mercedes moet keihard aan de bak

Werk aan de winkel voor Mercedes, zo lijkt wel duidelijk op weg naar het seizoensslot. "We hebben nog vier races te gaan en we staan momenteel niet op de plek waar we willen staan in het kampioenschap. We zullen alles op alles zetten om tijdens de laatste races nog meer performance te vinden", aldus Shovlin.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie