Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes erkent haar meerdere: "Waren niet goed genoeg om Verstappen uit te dagen"

Het was in Monaco niet het weekend van Mercedes. Met de teleurstellende zevende plaats van Lewis Hamilton en de uitvalbeurt van Valtteri Bottas was het een Grand Prix om snel te vergeten. Het team beseft ook dondersgoed hoe en waar het misgegaan is.

Bottas Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het rampzalige raceweekend begon voor Mercedes al op zaterdag toen Lewis Hamilton in de kwalificatie niet verder kwam dan de zevende positie. Volgens Trackside Engineering Director Andrew Shovlin van Mercedes was dat een slechte opmaat voor een niet veel betere zondag.

"Voor Lewis was het sowieso een lastige zondag geworden, aangezien we hem op zaterdag niet ver genoeg vooraan de grid kregen", zegt Shovlin. "We hoopten dat hij verder op zou schuiven, maar onze poging tot een undercut mislukte en toen werd Lewis samen met Gasly hulpeloos naar achteren geduwd toen twee anderen een overcut op hen allebei deden." Die twee anderen waren in dit geval Sergio Perez van Red Bull en Sebastian Vettel van Aston Martin, die respectievelijk op P4 en P5 finishten.

Met Valtteri Bottas ging het echter nog slechter. De Fin viel uit nadat zijn rechtervoorwiel bij zijn pitstop niet los wilde komen. "Uitvallen door een probleem bij een pitstop is duidelijk niet goed genoeg. De moer was beschadigd tot het punt dat deze er nooit af zou komen, dus we hadden geen andere keuze dan de auto te parkeren", aldus Shovlin.

Bottas, die op dat moment tweede lag, gaf zelf na de race aan dat hij nog voor de overwinning had kunnen strijden. Volgens Shovlin had hij echter toch niet meer echt mee kunnen doen om de overwinning en Mercedes erkent dan ook haar meerdere in Verstappen. "Onze pace was niet goed genoeg om Max uit te dagen. We verloren tegen het einde van de stint grip op de zachte band en konden niet bijblijven."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull