Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mercedes erkent haar meerdere in klantenteam McLaren

Het team van McLaren was tijdens de Grand Prix van Japan sneller dan het team van Mercedes, terwijl ze met dezelfde motoren rijden. Een motor die nota bene door Mercedes zelf gemaakt wordt.

Norris Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zal je maar gebeuren: Je verkoopt motoren aan een klantenteam en vervolgens is dat klantenteam sneller dan dat jij bent. Dit is wat Mercedes op dit moment meemaakt met het team van McLaren. McLaren rijdt met een Mercedes-motor, en toch wist de Duitse renstal tijdens de Grand Prix van Japan niet bij de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris in de buurt te komen.

Het team van Mercedes ging vanuit Suzuka naar huis met een 5e en 7e plaats, terwijl McLaren op de tweede en derde trede van het podium stond. Hoe zal dit gevoeld hebben bij Mercedes?

Het was geen optie om gedurende de race het plan aan te passen zodat het team McLaren misschien nog kon uitdagen. "Er is niet echt een moment in de race waarbij je de richting van denken moet veranderen", legt technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, uit aan onder andere RacingNews365.

"Maar we hadden geen goede start. Lewis (Hamilton) werd van de baan afgeduwd, en viel een positie terug richting (Fernando) Alonso." McLaren had in Japan sowieso een betere bolide, volgens Shovlin: "McLaren was de snellere auto in Japan."

Maar waarom was McLaren in Japan opeens zo veel beter, terwijl Mercedes zich een week eerder nog kon meten met Norris en Piastri? "Ik denk dat de update die zij in Singapore hebben meegebracht daar niet zo enorm leek. Daar zijn alleen maar langzame bochten. In Japan zijn het allemaal hogesnelheidsbochten. En dit hebben we ook gezien toen ze de vorige update in Oostenrijk hadden. Dus op dit moment hebben zij een betere auto", geeft de technisch directeur eerlijk toe.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"