© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: "Ferrari een betere motor, wij sterker in bochtenwerk"

08 aug. 2018 15:00 René Oudman 0 reacties
Bij het ingaan van de zomerstop had Mercedes alle reden tot lachen. De regerend viervoudig wereldkampioen bezet de eerste plaats in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap. Rivaal Ferrari weet echter steeds dichter bij te komen en lijkt momenteel zelfs over de sterkste motor van het veld te beschikken.

Technisch directeur James Allison schijnt via YouTube zijn licht op de tweestrijd, waarin zijn Mercedes is verwikkeld. "Het pendulum zwaait beide kanten op. De ontwikkelingsrace gaat op en neer, dan is de een sneller, dan is de ander sneller. Een aantal factoren zijn echter vrij constant."

"In de afgelopen Grands Prix kwamen wij een aantal paardenkrachten tekort ten opzichte van Ferrari, nadat zij hun motor op briljante wijze hebben ontwikkeld. Waarschijnlijk zijn wij over het algemeen iets beter in het bochtenwerk – de lagesnelheidsbochten zijn het domein van Ferrari, maar als het tempo moet worden opgevoerd staan wij er", analyseert Allison.

"Wij menen betere pitstops te maken, zij menen betere starts te hebben – al zien we bij dat laatste dat het bij ons de goede kant opgaat, omdat daar in de fabriek door kundige lui hard aan is gewerkt."

In de strijd om het constructeurskampioenschap heeft Mercedes precies tien puntjes voorsprong ten opzichte van Ferrari, Mercedes-kopman Lewis Hamilton staat eerste in het rijderskampioenschap. De Brit heeft momenteel 24 punten meer dan naaste belager Sebastian Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen