Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Ferrari is gevaarlijk in de eerste ronde'

Mercedes kijkt met angst en beven uit naar de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk. De Duitse constructeur verwacht een sterke eerste ronde van de Scuderia.

Mercedes staat er met een volledige eerste rij op de startgrid bijzonder goed voor. Toch is Mercedes er niet gerust op dat het na de eerste ronde nog steeds aan de leiding zal gaan: "De eerste ronde wordt heel lastig. De tractie van Ferrari uit de bochten drie en vier is heel erg goed. In combintie met hun goede topsnelheid wordt het heel lastig ze voor te blijven", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met ORF .

Niki Lauda hoopt ondertussen vooral dat iedereen heelhuids door de eerste bocht komt. Hij is het eerste-ronde-incident op Paul Ricard nog niet vergeten: "Hopelijk denkt Sebastian Vettel nog even terug aan dat moment en maakt hij niet nog eens dezelfde fout. Overigens zal de race dan alsnog heel spannend worden, want aan kop van het veld zit het allemaal heel erg dichtbij elkaar. Ik waag me daarom nog niet aan een voorspelling."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"