Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Mercedes flink op de bon geslingerd na kwalificatie

Het team van Mercedes moet op de blaren zitten vanwege de unsafe release van George Russell tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan.

Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri moest flink uitwijken met zijn McLaren om een aanrijding met George Russell te voorkomen in de pitstraat aan het begin van de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. De Brit werd naar buiten gestuurd, maar had dus niet in de gaten dat Piastri daar al reed. Uiteindelijk krijgt Russell geen straf voor het incident tussen de twee, maar mag het team van Mercedes een boete van 5.000 euro betalen voor de unsafe release.

Bij de stewards legde Russell uit dat hij de intentie had om de working lane in te gaan toen hij naar buiten werd gestuurd door het team, maar omdat hij nog een monteur van teamgenoot Lewis Hamilton zag, wilde hij hem ontwijken en zo kwam Russell in de fast lane terecht. Hij zag niet dat Piastri eraan kwam en zo moest de Australiër dus wegsturen van de auto van Russell.

Uit de video in de pitstraat bleek dat de monteur die de auto van Russell vrijgaf, niet naar de pitstraat keek om te zien of die vrij was. De stewards vinden dat het team verantwoordelijk is om de auto op een veilige manier vrij te geven en daarom krijgt Mercedes een boete.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco