Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes flirt met Bottas na speculatie over komst Vettel

Wie wordt er volgend jaar, ervan uitgaande dat Lewis Hamilton zijn contract verlengd, de tweede coureur bij Mercedes. Valtteri Bottas is dat nu, maar de recent op de markt gekomen Sebastian Vettel zaagt aan zijn stoelpoten. Toto Wolff benadrukt in ieder geval even hoe gecharmeerd hij is van zijn huidige tweede coureur.

Mercedes-teambaas Toto Wolff staat voor een lastige opgave. Welke coureurs moet hij voor 2021 contracteren? Zijn eerste coureur lijkt Lewis Hamilton te gaan worden, zeker nu er na de transfer van Sainz naar Ferrari geen ruimte meer is voor de Brit bij de Scuderia. Wie wordt echter zijn tweede coureur? Valtteri Bottas was dat de afgelopen jaren, maar zijn contractverlengingen - telkens één jaar - getuigden nooit van enorm veel vertrouwen in de Fin. Nu Sebastian Vettel een vrij man is voor 2021 wordt de Duitser gelinkt aan Mercedes, waar hij samen met Hamilton een dreamteam kan gaan vormen. Eerder deze week zei Wolff al dat het niet genegeerd kan worden dat Vettel nu een vrij man is . Zonder in te gaan op een eventuele contractverlenging schets Wolff zijn ervaringen met de jonge Fin, wiens manager hij tot en met 2017 - het jaar dat Bottas naar Mercedes verhuisde - was. "Ik werd door een vriend die een Formule Renault-team heeft gewezen op een jonge coureur. Hij zei dat in die klasse er een exceptioneel goede jongen rondreed die het heel goed deed voor een team met weinig geld." "Hij had geen manager, dus die vriend stelde voor dat ik zijn manager werd, maar dat wilde ik niet, want ik had slechte ervaringen met dat soort jonge coureurs. Een paar maanden later werd ik weer gebeld door hem en vertelde hij me dat Bottas de eerste twee races van het seizoen had gewonnen, met twee keer een halve minuut voorsprong op de nummer twee." "Valtteri belde mij niet veel later en vroeg of we af konden spreken. Hij wilde niet eens dat ik zijn manager werd, maar hij wilde alleen advies. Ik gaf hem mijn eerlijke advies, maar uiteindelijk was ik het die samen met een paar anderen, waaronder Mika Hakkinen, besloot zijn carrière op gang te helpen. Dat was in 2008." "Hij kwam alleen, zonder ouders. Het schetste hoe hij nog steeds is: gepassioneerd, competitief, veerkrachtig. Tegelijkertijd zag je ook wel zijn Finse roots, de stille, onschuldige jongen, maar vanbinnen was het ook toen al een eigenwijze, maar competitieve coureur", aldus de Oostenrijkse Mercedes-teambaas lovend.

Wat een transfergeweld in de Formule 1! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'