Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Focussen ons alleen op eigen coureurs voor 2019'

Ook voor het team van Mercedes zijn het spannende tijden want zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas zijn in het bezit van een aflopend contract. Waar andere teams nadrukkelijk de concurrentie in de gaten houdt, richt Mercedes zich vooral op de coureurs uit de 'eigen familie'.

"We kijken momenteel niet naar coureurs buiten Mercedes. Onze prioriteit ligt bij onze huidige coureurs die we zo goed mogelijk willen ondersteunen," aldus Wolff in gesprek met Crash.net. "Het is een beetje te vergelijken met een goed huwelijk, als je gelukkig bent met je echtgenote, dan ga je ook niet op zoek naar een vervanger. Op dit moment zijn we gewoon gelukkig met onze 'vrouwen' inclusief Esteban Ocon, vandaar dat we niet naar anderen kijken." De uitspraken van Wolff geven in ieder geval een indicatie dat het team graag door wil met de huidige coureurs. Een nieuw contract voor Hamilton hangt dan ook al een tijdje in de lucht maar tot op heden heeft de Brit nog niet zijn handtekening onder een nieuw contract gezet.

Ook voor Bottas lijkt er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht te zijn. De Fin versloeg zijn teamgenoot dit seizoen al een paar keer en had in Baku lange tijd zicht op zijn eerste overwinning tot een lekke band dit voorkwam. Wolff is dan ook duidelijk tevreden over zijn huidige coureurs. "Het is natuurlijk een luxe probleem. We zijn erg tevreden hoe Valtteri dit seizoen rijdt en over Lewis hoeven we het niet eens te hebben. Hij is wat mij betreft op dit moment de beste coureur van de grid. Daarnaast hebben we natuurlijk nog onze 'kinderen' zoals Ocon en Russell. Ik zie de toekomst van de Mercedes line-up dan ook vol vertrouwen tegemoet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"