Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes gaat alles in de strijd gooien om Verstappen van de titel af te houden

Met nog vier races te gaan, wordt de titelstrijd spannender en spannender. Max Verstappen gaat aan de leiding bij de coureurs, Mercedes bij de constructeurs. Het team van Lewis Hamilton is vastberaden om er alles aan te doen om beide titels te winnen.

Het zag er op zaterdag nog zo goed uit voor Mercedes in Mexico, maar op zondag stond het team met lege handen. Althans. Het had niet gewonnen, want Max Verstappen was oppermachtig. Toch realiseert Toto Wolff zich enkele dagen na de race in de hoofdstad van Mexico dat zijn team de schade beperkt heeft gehouden. "Terugblikkend op de laatste race in Mexico, was het een weekend van damage limitation voor ons. Kijkend naar de karakteristieken van het circuit wisten we dat het een lastig weekend zou worden voor ons en op zondag werd dat ook duidelijk", zo reflecteert de Oostenrijker. "De overwinning was nooit binnen handbereik, maar Lewis Hamilton heeft alles gegeven om die tweede plaats vast te houden in een auto die waarschijnlijk pas als derde over de streep had moeten komen. Hij heeft sterk verdedigd, waarmee hij kostbare punten in de strijd om de titel heeft binnengesleept."

Baalrace voor Bottas

Daar waar Hamilton wist te maximaliseren, zo wist zijn teamgenoot Valtteri Bottas dat niet te doen. Na een matige start werd hij aangetikt door Daniel Ricciardo en kon hij uiteindelijk niet meer naar de punten rijden. "Zijn poleronde op zaterdag was spectaculair, waardoor zijn resultaat op zondag des te pijnlijker was na die tik in bocht één." "Hij had daarom een lastige middag, maar we weten dat hij daardoor alleen maar meer vastberaden is om de volgende race weer hard te strijden. Het beste aan een triple header is dat je niet lang moet wachten op een nieuwe kans om het positieve momentum weer te pakken te krijgen." "Daarom zijn we blij om weer terug te mogen keren in Brazilië, waar de fans heel erg gepassioneerd zijn en we rijden op een iconisch circuit: Interlagos", zo blikt Wolff vooruit op het op drie na laatste Grand Prix-weekend van dit o zo bijzondere seizoen.

Brazilië een Red Bull-circuit

Volgens Wolff is het Red Bull dat de favoriet is in Sao Paulo, maar dat wil niet zeggen dat Mercedes een verlies vooraf al incalculeert. Sterker nog, ze gaan alles geven om komend raceweekend en de weken daarna beide wereldtitels te veroveren. "Interlagos is de laatste seizoenen niet ons sterkste circuit geweest en het heeft Red Bull beter gelegen, maar dit jaar hebben we al vaker gezien dat alles kan gebeuren. Het is bovendien het laatste raceweekend van het jaar met een sprintrace, dus dat geeft ons weer meer kansen." De komende weken kan Red Bull verwachten dat Mercedes alles op ze af zal vuren wat ze in huis heeft. "We gaan in Brazilië en de races daarna alles wat we hebben in de strijd gooien. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we zo laat in het seizoen nog steeds meestrijden. We verwachten dat beide titels pas in de laatste race zullen worden beslist, en dat we tot aan de laatste race zullen strijden." Makkelijk wordt het niet, want Red Bull ligt op dit moment voor, meet Wolff. "We hebben wat inhaalwerk te verrichten en we begrijpen dat het een intens gevecht zal worden. We zullen echter hard blijven pushen en hebben ons vizier gericht op het einddoel", zo doelt hij ongetwijfeld op het veroveren van beide wereldtitels.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie