© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

‘Mercedes gaat concept Red Bull gebruiken in 2018’

17 nov. 2017 08:29 Rik Alkema 1 reacties
Het team van Mercedes overweegt om de filosofie van Red Bull over te nemen volgend seizoen. Volgens het Duitse Motorsport-Total.com gaat het team het over een andere boeg gooien om de aerodynamica fors te verbeteren. Dat wil het naar verluidt gaan doen door Red Bull te imiteren.

Gaat Mercedes Red Bull kopiëren volgend seizoen?

Red Bull rijdt al een aantal jaar met een hoge rake, zoals het in vaktermen heet. Daardoor staat de achterkant van de wagen een stuk hoger dan de voorkant, wat allerlei voordelige effecten heeft op de aerodynamische prestaties van de auto.

Red Bull is momenteel het enige team dat het voor elkaar krijgt om een hoge rake toe te passen, omdat het erg nauw luistert. De voordelige effecten zijn snel weg als de constructie niet klopt en daarnaast moet de gehele auto worden aangepast aan de hoge rake.

Omdat het risico te groot is wagen de andere teams zich hier niet aan, maar volgens Motorsport-Total.com gaat Mercedes volgend jaar wel een poging wagen.

Dit seizoen gedraagt de auto van Mercedes zich te vaak onvoorspelbaar, waardoor de Mercedes W08 ook wel ‘de diva’ wordt genoemd,

Daar wil Mercedes graag een einde aan maken en dat wil het team doen door een hoge rake toe te passen. Het team heeft in Brazilië naar verluidt al getest met diverse onderdelen.

Tegenover La Gazzetta dello Sport laat Niki Lauda weten dat Mercedes zich op het gebied van aerodynamica graag wil verbeteren.

“De aerodynamica was het probleem dit jaar. Daardoor functioneerde de wagen soms wel en soms niet. Hoewel we er nog niet helemaal uit zijn hoe we dat gaan oplossen, moet er wel wat veranderen in 2018”, laat Lauda weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen