Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Mercedes gaat data van nieuwe Red Bull-motor uitvoerig analyseren

De afgelopen weken valt het Mercedes op dat Red Bull heel snel is op de rechte stukken. Teambaas Toto Wolff zegt dat zijn team niet met de vinger wil wijzen, maar dat Mercedes wel eens goed de data van Honda gaat analyseren.

Perez Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
De afgelopen vier Grands Prix is Red Bull oppermachtig. De laatste twee races werden ze daarbij geholpen door een achtervleugel die vrij slank is, waardoor het team van Max Verstappen en Sergio Perez op de rechte stukken heel snel gaat.

Tegelijkertijd introduceerde Honda in Frankrijk haar tweede krachtbron van het jaar. Deze was qua specificatie gelijk aan de eerste, maar toch is Mercedes verbaasd dat haar grote rivaal plots zo snel is op de rechte stukken. Zowel Lewis Hamilton als teambaas Toto Wolff hintte al meerdere keren naar een sterk verbeterde Red Bull-krachtbron, terwijl Red Bull zelfblijft wijzen naar haar slankere achtervleugel.

Na afloop van de Grand Prix van Stiermarken, waarin Mercedes ruimschoots verloor, stond de teambaas onder meer RacingNews365 te woord. Gevraagd of hij Red Bull en Honda verdenkt van ongeoorloofde dingen, zegt hij van niet. "Nee. In deze sport werken we niet met verdenkingen."

"Het is belangrijk om de feiten en de data te analyseren. Dat doet iedereen. Hoe elk team presteert is heel transparant. We zullen naar de prestaties van elk team kijken, dus ook die van Red Bull, maar ook die van onszelf. Daar zullen we onze conclusies uit trekken."

"Maar nadat je hebt verloren zou de initiële reactie niet vingerwijzen naar de concurrent horen te zijn, of het zoeken naar excuses. Red Bull heeft het goed gedaan. Dat is een feit. De tweede motor die ze hebben geïntroduceerd is heel sterk geweest. Dat kan alleen met betrouwbaarheid zijn gebeurd. Laten we al met al naar de data kijken, die analyseren en dan zien we wat daar uit komt gerold", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

58 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen