© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes gaat headrest cover aanpassen na debacle in Azerbeidzjan

01 jul. 2017 17:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton leek afgelopen zondag gemakkelijk een overwinning te boeken in Azerbeidzjan. Hoewel er achter hem van alles gebeurde, reed de Brit comfortabel aan de leiding, tot zijn headrest cover ineens los zat.

Bizarre fout kost Hamilton de overwinning in Baku

In eerste instantie probeerde Hamilton zijn headrest cover nog terug te duwen, maar dat bleek niet te helpen. Uiteindelijk moest hij naar binnen komen om zijn headrest cover te laten vervangen. Een zeer pijnlijke en tevens bizarre fout zorgde ervoor dat Hamilton de zege aan zich voorbij moest laten gaan en uiteindelijk slechts als vijfde finishte.

Achteraf bleek dat de headrest cover niet goed was vastgezet, op het moment dat de coureurs zich weer klaarmaakten voor een herstart na de rode vlag situatie. “Ik ga niet naar een individu wijzen”, aldus teambaas Toto Wolff na het aparte incident. “We hebben met z’n allen drie keer het wereldkampioenschap gewonnen en verliezen dus ook met z’n allen”, aldus Wolff.

Niki Lauda voegde daar nog aan toe wat de precieze oorzaak was. “De pinnetjes waren niet goed in de bevestiging geklikt”, aldus Lauda tegenover het Oostenrijkse Osterreich“Vanwege de hoge snelheid op het circuit in Baku werd de headrest cover daarom omhoog ‘gezogen’. We zullen dit anders gaan ontwerpen, zodat het niet nog eens gebeurd”, is Lauda stellig.

Ondanks het feit dat de overwinning uiteindelijk niet naar Mercedes ging, is Lauda wel blij voor Red Bull, dat ook weer een beetje mee lijkt te doen vooraan. “Ik vind het wel leuk voor ze. Dit geeft ze een mooie boost richting hun thuis Grand Prix in Oostenrijk”, aldus Lauda.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen