Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes geeft duidelijkheid over 'shootout' Antonelli en Schumacher

Begin deze maand voerde Mercedes een speciale test uit op het circuit van Silverstone. Mick Schumacher, Andrea Kimi Antonelli én George Russell kwamen alle drie in actie en dus kwamen er geruchten op gang dat de test als een soort 'shootout' werd gezien. Mercedes heeft nu gereageerd op die geruchten.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was een ietwat vreemd bericht begin deze maand. Mercedes ging op Silverstone testen met een 2022-auto. Dat is iets wat wel vaker gebeurd, maar de coureurs die deelnamen aan de test deed wel wat stof opwaaien: Mick Schumacher, Andrea Kimi Antonelli én George Russell. Omdat het om een privétest ging, werd er geen informatie gedeeld, maar de geruchtenstroom kwam wel degelijk op gang.

Volgens die geruchten zou Mercedes de test in Silverstone namelijk gebruiken om te bepalen wie er in 2025 naast George Russell komt te zitten. Antonelli, het grote 17-jarige talent van Mercedes en Schumacher, zoon van Michael Schumacher, zouden het moeten gaan uitmaken wie in 2025 op de grid staat. Mercedes heeft nu voor het eerst gereageerd op de geruchten. Volgens een woordvoerder van het team is er namelijk niets waar van de geruchten. "Tijdens onze recentelijke TPC (Testing of Previous Car, red.) in Silverstone kwamen Mick, Kimi en George in actie. Deze test werd, onjuist, bestempeld als een soort 'shootout'. Dat was absoluut niet de intentie van de test."

"Het is belangrijk dat men begrijpt dat elke coureur een verschillend programma heeft gedraaid", zo vervolgt Mercedes. "Dit hebben ze op verschillende dagen gedaan, met verschillende lay-outs en verschillende weersomstandigheden. Helaas hebben verschillende speculaties geleidt tot conclusies en vergelijkingen die niet representatief zijn voor hetgeen is gebeurd."

Mercedes is wel blij met de vooruitgang van Schumacher en Antonelli en kondigt meteen een nieuwe test aan. "Zowel Mick als Kimi hebben het geweldig gedaan in hun eigen programma's, tot tevredenheid van het team. Volgende week zullen zowel Mick als Kimi in de W13 (de Mercedes van 2022, red.) rijden op het circuit van Barcelona. Wij kijken uit naar deze drie drukke testdagen."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"