Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes geeft update over Imola-pakket: "Konden zo niet doorgaan tegen Red Bull"

Mercedes heeft al meermaals aangekondigd dat er een ingrijpende update komt in Imola. Andrew Shovlin geeft een update.

Voor het tweede Formule 1-seizoen op rij doet Mercedes niet mee voor de wereldtitel. Bij de eerste vijf races in 2023 werd pijnlijk duidelijk dat de Duitse renstal een verkeerde ontwikkelingsroute heeft gevolgd, waardoor ingrijpende wijzigingen nodig zijn. In Imola start volgende week het Europese deel van de F1-kalender, wat betekent dat veel teams met updates komen.

Zo ook Mercedes, dat al meermaals liet weten met grote wijzigingen te komen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Na de teleurstellende eerste vijf races van het seizoen komt Andrew Shovlin, technisch directeur van het topteam, met een 'update over de update' in een nieuwe Mercedes-debrief.

"Als we terugkijken op de testdagen in Bahrein, dan wisten we toentertijd al dat we geen pakket hadden om te vechten voor de titel", zo trapt hij af. "Als we door zouden gaan met de geplande ontwikkelingsroute, dan zouden we de strijd met Red Bull nooit aan kunnen gaan."

"Toen al hebben we knopen doorgehakt over de ontwikkelingsroute en het aerodynamische pakket van de auto. In essentie keken we naar hoe het rijden voor de coureurs aanvoelde. Wat we in Imola gaan zien is de eerste stap in dit traject."

Meerdere updates

Shovlin legt uit dat men niet moet verwachten dat Mercedes ineens weer competitief is. "De ontwikkelingen kosten tijd in de windtunnel en zullen niet ineens veel opleveren. Het Imola-pakket is een stap in de nieuwe richting en we hopen op meer updates later in het seizoen. Natuurlijk hopen we ook dat de auto sneller is in de kwalificatie en in de race."

"Wat echter belangrijk is, is om te weten dat we niet kijken naar een update in rondetijd. We kijken naar een nieuwe ontwikkelingsroute. Een route dat ons op de lange termijn moet brengen naar een positie waarin we weer kunnen vechten voor de wereldkampioenschappen", aldus de Mercedes-prominent.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'