Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes haalt inspiratie uit megastap Aston Martin: "Dan kunnen we achter Red Bull aan"

De gigantische stap van Aston Martin dit Formule 1-seizoen is natuurlijk ook opgevallen bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff haalt er inspiratie uit, zo legt hij na de voor hem teleurstellende openingsrace uit.

Niet alleen Red Bull viel op tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen. De Oostenrijkse renstal domineerde op het Bahrain International Circuit, maar daarachter werden de F1-fans getrakteerd op een groene verrassing. Fernando Alonso kon voor Aston Martin het seizoen sterk beginnen met een podiumplaats. Bij Mercedes ging het juist minder goed. Het team dat tussen 2014 en 2021 domineerde, heeft het sinds 2022 lastig met een concept dat maar niet lijkt te werken. Het resultaat, P5 voor Lewis Hamilton en P7 voor George Russell, roept de vraag of op de ontwikkelingsroute van Mercedes wel de juiste is. Teambaas Toto Wolff steekt niet onder stoelen of banken dat het concept van Mercedes misschien toch niet de moeite waard is om verder te ontwikkelen. Hij wijst hierbij naar het succes van Aston Martin, dat meer richting het Red Bull-concept is gegaan. Na het raceweekend in Bahrein krijgt hij de vraag voorgeschoteld: wat nu? "Wat nu? Goede vraag. We gaan er direct mee aan de slag. Als je naar het einde van afgelopen seizoen kijkt, dan leek het er op dat het aan bepaalde circuits lag dat we er niet bij stonden. Nu blijkt dat het gat naar Red Bull verdubbeld of zelfs verdrievoudigd is. We moeten alles in overweging nemen", antwoordt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 .

Gaat Mercedes de switch maken?

Wolff moet toegeven dat ze wel degelijk kijken naar de manier waarop Aston Martin flinke progressie heeft geboekt. "Wat ze hebben bereikt is een hele goede bron van inspiratie voor ons. Ze stonden eerst twee seconden achter het snelste team, maar zijn nu misschien wel het tweede team geworden." "Aston Martin heeft de keuze gemaakt (voor ander concept, red.) en het is ze gelukt. Als we vanuit onze basis opnieuw beginnen, kunnen we misschien ook achter Red Bull aan jagen. Dat is natuurlijk ons doel", aldus Wolff, die eerder al hintte naar een overstap richting het 'Red Bull-concept'.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'