Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes haalt raketmotor Hamilton van stal: "Die hebben we echt nodig"

Bij Mercedes is men gematigd tevreden over het verloop van de vrijdag in Saoedi-Arabië. Vooral op de lange runs zag het er goed uit, en dat is een goed teken. Bovendien komt op zaterdag dé veelbesproken Hamilton-motor van stal, waardoor de Brit een stap vooruit moet maken.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas sloten de tweede vrije training af als eerste en tweede. Het zorgt voor een voorzichtige glimlach bij Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes, die wel zag dat er nog stappen moeten worden gemaakt over een enkele snelle ronde. "We zijn blij met de longrun, maar over een enkele ronde waren we in de middag minder tevreden. We worstelen met de banden en om daar de grip uit te krijgen, zeker op de zachte band. We hebben wat ideeën hoe we dat kunnen doen, dus daar gaan we in de avond mee aan de slag", vertelt hij aan Sky Sports . "We worstelen dus wat in de korte run, maar in de longe run zag het er sterk uit", vervolgt de Brit. "Dat vertelt je meestal dat de basis er ligt, maar dat je nog wat moet finetunen om de banden in het juiste werkvenster zien te krijgen voor die ronde in Q3", aldus Shovlin.

Raketmotor gaat Hamilton helpen

Het devies voor de komende twee raceweekenden is volgens Shovlin duidelijk. Lewis moet tweemaal aan het langste eind trekken. "Het is zo simpel als dat: Lewis moet beide races winnen. Het is mooi dat dat doel duidelijk is." "Het belangrijkste is dat we een auto neerzetten die op pole kan staan en ook in de race de snelste is. Als we dat Lewis geven, dan zal hij zijn werk als het goed is doen. En als Bottas ook zo'n auto heeft, dan doet hij ook mee", denkt de Mercedes-man. Gelukkig voor Mercedes kunnen ze de meest verse motor van Hamilton er nog tegenaan gooien op zaterdag. "Het zal een een stap in de juiste richting zijn, een merkbaar verschil. Ja, we hebben alle mogelijke performance op zaterdag echt nodig."

Welke rol gaat Bottas spelen?

Terwijl Sergio Perez nog nergens te bekennen was op vrijdag, stond Bottas er wel goed voor. Het lijkt er dan ook op dat hij een grotere rol zal kunnen gaan spelen dan de Mexicaan in de strijd om de beide titels. "Valtteri geniet van het circuit en hij heeft een solide vrijdag achter de rug met mooie rondetijden", erkent Shovlin. "Het gaat erom dat we leren op vrijdag en dan kunnen we op zaterdag de limiet opzoeken." "Bottas is echt relaxed en hij wil zeker een rol spelen in beide kampioenschappen, want als hij vooraan meedoet kan hij Lewis echt helpen. We hebben geen zorgen over zijn auto na zijn uitvalbeurt in Qatar, want het ziet er allemaal heel goed uit."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"