Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "Hadden de luxe om te wachten wat Verstappen zou doen"

Mercedes kon tijdens de Belgische Grand Prix rustig afwachten wat Max Verstappen zou doen vooraan in de race. Technisch directeur James Allison geeft een inkijkje in de tactiek van het Duits-Engelse team en geeft te kennen dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hun banden konden sparen en alleen hoefden te reageren als dat nodig was.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen uiteindelijk met een ruime voorsprong voor Max Verstappen over de finish. Nummer twee Bottas had zo'n zeven seconden voorsprong op Verstappen, winnaar Hamilton zelfs dik vijftien seconden. Mercedes hoefde uiteindelijk niet te anticiperen omdat Verstappen geen tweede pitstop maakte, legt Allison uit. "We wilden gewoon zeker weten dat we het tot het eind van de race vol zouden houden en dat we wat rubber over zouden hebben. Daarom bleven we onder meer van de kerbstones af, zodat we de banden niet konden beschadigen. Tijdens de tweede stint hebben we de hele tijd gekeken of het slim was om nog een extra stop te maken", vertelt hij in een video van Mercedes. Uiteindelijk was dit echter niet nodig. "We kwamen erachter dat, zolang we voor Verstappen bleven tijdens een undercut, we de luxe hadden om af te wachten wat hij zou doen. Zo hoefden wij niet te gokken op een tweede stop, waarmee je het risico liep dat dat niet de goede keuze was." "We hadden dus een comfortabele voorsprong op Verstappen waardoor we konden afwachten wat hij zou doen", vervolgt Allison. "Als hij binnen was gekomen voor een extra stop, hadden wij hem een ronde later gevolgd in de hoop dat we onze leidende positie konden behouden." Bekijk hier de race analyse van Mercedes van de Belgische GP.

BZxnKhyBOVo

Tom Coronel weet één ding zeker: "Max had gewoon gelijk over die illegale Ferrari. Alles over de beschamende prestaties van Ferrari, maar ook de nieuwe motorregels voor komend weekend hoor je in de nieuwste RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"